- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 219.670
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Bitkinin suya ihtiyacı olduğunu nasıl anlarız?
Bitkinin suya ihtiyacı olduğu nasıl anlaşılır? Toprağın kuru olduğu anlaşıldığı anda su verilmelidir. Toprağın ne kadar kuru olduğu elle kontrol edilebilir. Toprak kuru ve yapraklar soluyorsa bitkinin suya ihtiyacı olabilir.Bitkilerde sulama nasıl olmalı?
Saksı bitkilerinde sulama yaparken sulama kabı kullanılması ve suyun dinlendirilmesi önerilir. Yani sulama miktarınızın sabit olması ve çeşmeden alınan suyun direkt olarak bitkiye verilmemesi tavsiye edilir. Birkaç saat dahi olsa suyun dinlendirilmesi, mümkünse yağmur suyu ile bitkinin sulanması tavsiye edilir.Sıcak su bitkileri öldürür mü?
Sıcak su bitkileri öldürür mü?Soğuk ve sıcak su kesinlikle olmamalı. Bitkiyi hem strese sokarsınız hem de yaprak lekesi, kök çürüğü gibi sorunlara sebep olabilirsiniz.
Toprağın su ihtiyacı nasıl anlaşılır?
Toprağın su ihtiyacı nasıl anlaşılır?Toprakta suyun etkili kök bölgesi derinliğine ulaşıp ulaşmadığı Nem Kontrol çubuğuyla kontrol edilerek anlaşılır. Sulama sayısı ve bir defada verilecek sulama suyu miktarı toprakların bünyesine göre değişir.
Musluk suyu ile çiçek sulanır mı?
Bazı insanlar, her çeşit suyun, bitkilerin bütün ihtiyaçlarını karşılayacağını düşünür. Ancak, bu inanış yanlıştır. Örneğin, musluk suyu çoğu kez bitkileri hasta eder ve hatta ölümüne bile yol açabilir. Musluk suyu yerine, içme suyu veya filtre edilmiş su kullanın.Bitki kaç günde bir sulanır?
Çiçek tarhında haftada bir ila iki sulama genelde yeterli olur. En iyisi, daha az suyla daha sık sulama yerine daha bol suyla daha nadir sulamadır.Bahçe sabah mı sulanır akşam mı?
Bahçe sabah mı sulanır akşam mı?Sulama Saatine Dikkat Bu saatler sabahın erken vakitleri veya gece geç saatlerdir. Güneş ışınlarının en az olduğu saatlerde toprak yüzeyindeki su daha az buharlaşır. Bu sayede toprak tarafından emilip köklere iletilen, dolayısıyla da çimlerin ve bitkilerin gelişimini destekleyen su miktarı daha fazla olur.
Bitkiler birbirleriyle iletişim kurar mı?
Bitkiler birbirleriyle iletişim kurar mı?Görünüşe göre bitkiler hava yolu ile -bazı kimyasalların salınımı- ve toprak yolu ile -kökler ve mantarlar aracılığı ile- haberleşip, iletişim kurarlar. Bitkilerin bu ve benzeri yollarla iletiştikleri bilimsel olarak defalarca kanıtlanmıştır. Bu iletişimde bitkiler kendilerine özgü dili kullanırlar.
Yapılan araştırmalar, toprakta bitki gelişmesine en uygun kullanılabilir su seviyesinin % 25 ile % 75 arasında olması gerektiğini göstermektedir.
Uygun bir kök gelişme ortamında hergün çok sayıda kılcal kök oluşmaktadır. Kılcal kökler suyla temas kurarak uçlarıyla suyu emerler. Suyun emilmesini, kök hücreleri arasındaki yüksek ozmotik basınç sağlamaktadır. Bu basınç toprak rutubet geriliminden yüksek olduğu koşulda bitki kökleri aracılığıyla suyu alabilmektedir.