- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 132.518
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Bitkilerin büyümesi ve gelişmesi için neler gereklidir?
BİTKİLERDE BÜYÜME VE GELİŞME Işık, sıcaklık, su (nem) ve yerçekimi büyüme ve gelişmeye etki eden başlıca etmenlerdir. Bitkilerde gelişme “bitkisel hormonlar” yardımıyla gerçekleştirilir. Hormonlar bitkinin belli bir organında sentezlenip, aynı veya başka bir yapı veya organa taşınarak etki gösteren organik maddelerdir.Bitkilerde büyümeyi düzenleyici maddeler nelerdir?
Bitki büyüme düzenleyicileri farklı gruplar altında toplanmıştır. Oksin, giberellinler ve sitokininler büyüme teşvik ediciler, absisik asit (dorminler) engelleyici, etilen ise olgunlaştırıcı olarak gruplandırılmıştır.Bitkilerin ne gibi faydaları vardır?
Gaz söktürücü etkisi nedeniyle mide ve bağırsak gazlarını gidermede faydalıdır. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardım eder. Mide bulantısını keser. Uyarıcı etkisi ile kan dolaşımını hızlandırır ve vücuda kuvvet ve dinçlik verir.
Sitokin bitkide ne işe yarar?
Bitki hücreleri sitokinin bağlayıcı proteinler içerir. Sitokininler protein sentezini düzenler. Sitokininler Lemna’da Posttranskripsiyonel adımı engeller. tRNA’daki sitokininler protein sentezini düzenleyebilirler.
Bir bitkinin büyüme aşamaları nelerdir?
Aşamaları tozlaşma, döllenme, zigot oluşumu, embriyo oluşumu, tohum oluşumu, çimlenme ve bitki oluşumu olarak tanımlanmaktadır.Düzenleyici madde nedir?
Doğal olarak bitki bünyesinde sentezlenen, Büyüme ile buna bağlı diğer fizyolojik olayları kontrol eden Oluştukları yerden bitkilerin diğer kısımlarına taşınabilen Çok düşük konsantrasyonlarda bile etkisini gösterebilen organik maddeleri tanımlamaktadır.Düzenleyici maddeler nelerdir?
Düzenleyici Besinler Düzenleyici besin maddeleri, hücredeki metabolik olayların düzenlenmesinde rol oynar. Bunlar, proteinler, madensel maddeler, vitaminler ve sudur.
Sitokinin hormonu özellikleri nelerdir?
Sitokinin. Tohumların gelişimi sırasında oksinle birlikte çalışarak kök ve gövde oluşumunu düzenler. Ayrıca kloroplast oluşmasını sağlayarak yaprakların sararmasını ve yaşlanmayı önler. Hücre bölünmesini uyarır.