AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bitkiler ve hayvanlar arasindaki farklar nelerdir kisa?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bitkiler ve hayvanlar arasındaki farklar nelerdir kısa?​

BİTKİ VE HAYVAN HÜCRESİ ARASINDAKİ FARKLAR Bitki hücresinde selülozdan oluşan çeper mevcuttur. Hayvan hücresi şekil olarak yuvar ve düzensizdir. Hayvan hücresi ise sabit ve dikdörtgen şeklindedir. Hayvan hücresinde bir veya daha fazla küçük vakuol bulunur, bitki hücrelerinden çok daha küçüktür.

İnsanlar hayvan grubuna girer mi?​

İnsan, bir hayvan türüdür ve hayvan atalardan evrimleşerek var olmuştur.
Hayvanlar niçin yer değiştirerek hareket eder?
Hayvanlar yem arama, çiftleşme, uygun bir mikrohabitat bulma ya da avcılardan kaçma gibi çeşitli nedenlerle hareket ederler.

Yaşadığımız çevrede bitki ve hayvanların olması size neler hissettirir?​

Yaşadığınız çevrede bitki ve hayvanların olması beni mutlu ve huzurlu hissettiriyor. Bu dünyayı birlikte paylaştığımız ve yaşadığımız aklıma geliyor. Ben onları çok seviyorum. Her şey bir düzen içerisinde ve bu düzen içindeki bir canlı varlık görevini yerine getirmezse düzen alt üst olur.

İnsanlar hangi canlılar sınıfına girer?​

İnsan (Homo sapiens) türü, Memeli Hayvanlar (Mammalia) sınıfı altında bulunan, Plasentalı Hayvanlar (Placentalia) infrasınıfı içerisinde yer alan bir omurgalı bir hayvan türüdür.
Canlıların hayatımızdaki yeri ve önemi nedir?
Hayvanlar da insan yaşamında önemli yer tutar. Bazı hayvanların etinden, sütünden, bazılarının da yumurtasından veya derisinden yararlanırız. Çocukların bol bol tüketmesi gereken süt, bal, yumurta gibi yiyecekler hayvanlardan elde edilir. Hayvanlar, bazen de bize arkadaşlık eder.
Yapılan araştırmalar, bu sevimli canlılara sahip olmanın, birçok avantajının olduğunu ortaya koyuyor.
Bitkiler ve hayvanlar tüm diğer canlılar gibi temel yaşam kaynağı olan suya, daha sonra da hava, toprak, ışık (güneş) ve besine ihtiyaçları vardır.
 
Geri
Üst