AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bitkiler karanliga ihtiyac duyar mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bitkiler karanlığa ihtiyaç duyar mı?​

Karanlıkta yetişen bazı bitkiler dışında bütün bitkiler büyüme, gelişme ve üremelerini tamamlayabilmek için ışığa mutlak gereksinim duyarlar. Bitkiler ışık istekleri yönünden 2 grupta toplanmadır.
Deve Tabanı yatak odasında olur mu?
Deve tabanı çiçeğinin bulunduğu ortamda onun sağlıklı bir şekilde büyümesi için oldukça önemli bir detay. Rüzgar akımlarından hoşlanmayan ve ortalama sıcaklığın kış aylarında 14 derece olduğu yerlerde daha iyi gelişim gösteren deve tabanı çiçeği için en uygun oda, salon ve yatak odasıdır.

Karanlık ortamda bitki büyür mü?​

Bazı ev bitkileri var ki güneş ışığı eksikliği olan yerlerde bile rahatlıkla yetiştirilebilir. Karanlık oda ve düşük ışıklı yerlerde bile yetişip odanızın havasını değiştirebilecek bitkiler… Bitkiler evde, balkonda veya ofiste ortamın havasını değiştirmek ve renk katmak için harika bir tercih.
Bitki tepki verir mi?
Bitkiler de diğer canlılar gibi dışarıdan gelen uyarılara cevap verebilirler. Bitkilerin bu etkilere verdikleri tepkileri genel anlamda bilinen özellikleridir. Işığa, suya, yer çekimine vs. gösterdikleri tepkileri herkesçe malumdur.

Bitki ışığa ihtiyaç duyar mı?​

Hemen hemen tüm bitkiler için güneş ışığı yaşamsal önem taşır. Işık, bitkilerin karbonhidrat üretmeleri amacıyla karbon dioksit ve su moleküllerini parçalamaları için gereken enerjiyi sağlar.
Deve tabanı evde nereye konur?
Devetabanı bitkisini evinizin ya da ofisinizin doğrudan güneş alan alanlarına koymamalı, yarı gölge konumda tutmalısınız. Doğrudan güneşe maruz kalması halinde yapraklarında sararmalar oluşacak, ardından bitki zaman içinde canlılığını yitirecektir, aman diyelim.

Bitkiler karanlıkta nasıl büyür?​

Normalde sadece doğal ışıkla harekete geçen ve bitkinin büyümesini sağlayan fotoreseptörler madde sayesinde karanlık ortamda bile harekete geçerek bitkiyi normal şekilde büyüttü.
 
Geri
Üst