AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bitkiler bizi gorur mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bitkiler bizi görür mü?​

Bitkiler de insanlar gibi ışığı görürler. Gözleri olmasa da gövdeleri ve yapraklarında bulunan fotoreseptörler ile görürler. Daha da ilginci bitkiler gelen ışığın mavi mi kırmızı mı olduğunu, uzaktan mı yakından mı geldiğini görebilirler.

Bitki olan odada uyunur mu?​

Bitkilerin geceleri solunum yapıp havaya karbondioksit salgıladığı doğrudur ancak bu odada uyuyan birini tehlikeye atacak bir durum değildir. Oksijen veya karbondioksit salınımının insanlara zarar verebilecek etki düzeyde olabilmesi için her metrekareye 1 adet bitki konulması gerekir.
Bitkiler bizi duyar mı?
bitkilerin bizimkilere benzeyen duyu organları, dokuları ya da sinir sistemleri olmayabilir, ama buna rağmen onlar gene de hisseder ve çevrelerinde olup bitenleri algılar. tıpkı bizler gibi onlar da görür ve koklar. hatta duyar, tat alır, teması hisseder, iletişim kurar, mutlu olur ve dans ederler.

Bitkilerin gözleri var mı?​

Bitkilerin gözleri yok, dolayısıyla göremiyorlar. Ama görsel uyaranlara, örneğin ışığa karşı hassaslar. Kulakları yok, duyamıyorlar, ama havadaki ses titreşimlerine tepki verebiliyorlar. Kokular veya böcek ısırıkları da bitkilerde ilginç savunma davranışlarını tetikleyebiliyor.

Çiçeklerle aynı odada uyumak zararlı mı?​

Bitkilerin bulunduğu bir odada uyumanın hiçbir zararı bulunmamakta; bu genel bir yanlış kanı. Aslına bakarsanız, odanızda bulunduracağınız bitkilerin geceleri zararı olmadığı gibi, gündüzleri de dikkate değer bir faydası bulunmamaktadır.
Hangi çiçek uğursuzluk getirir?
Bu bitkilerin isimleri ise şu şekildedir. Ortanca, iris, difenbahya, paşa kılıcı, sarmaşık, zakkum, yelken çiçeği, aloe vera bitkisi, sümbül, fulya, melek boruları, beyaz yılan kökü bitkisi, katil gözlü bitki, kargabüken, porsuk ağacı, su baldıranı, kurtboğan, abrus bitkisi, güzel avrat otu ve hintyağı bitkisidir.
Halk arasında ‘ağlayan çiçek’ olarak da bilinen ‘Difenbahya’ çiçeğine dikkat! Evlerin başköşesini süsleyen bu çiçek çocuklarda zehirlenmeye hatta ölüme yol açıyor.
İştah açar ve hazmı kolaylaştırır. İskorbüt hastalığına fayda sağlar. Solunum yollarındaki rahatsızlık, bronşit, grip ve soğuk algınlığı gibi durumlarda etkilidir. Saç dökülmeleri ve tırnak kırılmalarını önlediği bilinmektedir.
Bitkiler korkar mı?
Araştırmanın başındaki Dr. Frank Kühnemann şöyle diyor: “Bir bitki ne kadar strese maruz kalırsa, sinyal de o kadar şiddetleniyor.” Bitkiler, aslında acıdan ötürü çığlık atmıyorlar. Ancak salgıladıkları gaz olan etilen üzerine lazer bombardımanı yapıldığında, farklı sesler duyuldu.

Bitkiler sesleri duyar mı?​

Son araştırmalar bitkilerin birbirlerini, çıkardıkları seslerden “tanıyabildiğini”, bu durumun büyümelerini yönlendirdiğini gösteriyor. Western Australia Üniversitesi’nden Doç.
 
Geri
Üst