AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bitki Koruma Urunleri Uygulama Belgesi nasil alinir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi nasıl alınır?​

Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi almak isteyen kişiler, aşağıdaki bilgi ve belgelerle bulundukları İl veya İlçe Müdürlüğüne müracaat eder. a) Başvuru sahibinin T.C. kimlik numarası, adı ve soyadı, yazışma adresi ve telefonu. b) Son öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı veya İl/İlçe Müdürlüğünce onaylı sureti.

Yetkili Bitki Koruma Ofisi belgesi nasıl alınır?​

“Yetkili Bitki Koruma Ofisi Belgesi almak isteyen bayilerce, aşağıdaki bilgi ve belgelerle bulundukları ilin il müdürlüğüne dilekçe ve ıslak imzayla veya elektronik ortamdan ve elektronik imzayla başvuru yapılabilir.
Üretici Kayıt Defteri kimlere verilir?​
“Bitki Koruma Ürünlerinin Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt İşlemleri Hakkında Yönetmeliğin” 20. maddesine göre Üretici Kayıt Defteri formatı değişmiş olup, yeni Üretici Kayıt Defteri, Ek-8 formatında Bakanlığımız veya İl Müdürlüğümüz tarafından bastırılmakta, zimmetli olarak üreticilere verilmektedir.

Üretici Kayıt Defteri nereden alınır?​

Üretici Kayıt Defteri nereden alınır?
C-1: Üretici kayıt defterini en yakın tarım teşkilatından temin edebilirsiniz.

BKÜ belgesini kimler alabilir?​

BKÜ belgesini kimler alabilir?
a) Türk vatandaşı olmak, b) Ziraat Mühendisi veya Eczacı veya Kimya Mühendisi veya Kimyager veya Ziraat Teknisyeni veya Bitki Sağlığı ile ilgili dersleri alarak mezun olmuş Tekniker olmak. c) Yılda bir kez Bakanlıkça yapılacak veya yaptırılacak olan sınavda 100 tam puan üzerinden 70 ve üzeri puan almak.

Zirai ilaçlama sertifikası nasıl alınır?​

Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi almak isteyen profesyonel kullanıcılar, gerekli bilgi ve belgelerle bulundukları yerdeki tarım il veya ilçe müdürlüğüne başvuracak.

Reçete yazma yetki belgesi kimler alabilir?​

Ziraat mühendisleri ve tütün teknoloji mühendisleri (sadece tütünlerde kullanılan bitki koruma ürünlerini reçeteye yazmak üzere) “bitki koruma ürünü reçete yazma yetki belgesi” almak için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il müdürlüklerine başvurabilecek.
BKÜ belgesi kimlere verilir?​

Çiftçi Kayıt Defteri nedir?​

Çiftçi Kayıt Defteri nedir?
ÇKS DEFTER NEDİR? Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı kuruluşlarda yürütülen Çiftçi Kayıt Sistemine kayıt edilen Mazot Gübre Desteği ve Toprak Analizi Desteği gibi Tüm Desteklemelerin Müracaatlarını takibi için kullanılan defterin Elektronik ortamda tutulmasını sağlayan yazılımdır.

Ziraat Teknikeri reçete yazabilir mi?​

Ziraat Teknikeri reçete yazabilir mi?
f) Sadece tütünlerde kullanılan bitki koruma ürünlerini reçeteye yazmak üzere resmi ve özel kuruluşlarda görevli tütün teknoloji mühendisleri, g) Ziraat teknikeri ve ziraat teknisyenleri. MADDE 10 – (1) Bakanlıktan Reçete Yazma Yetki Belgesi almayan kişiler bitki koruma ürünü reçetesi yazamaz.

Reçete yazma belgesi ne işe yarar?​

Reçete yazma yetkisine sahip kişi, zararlı organizmadan dolayı kendisine müracaat eden üreticinin arazisini ziyaret ederek, gerekli görülmesi durumunda üretici kayıt defterinde bitki koruma ürünü reçetesi bölümüne uygun tavsiyesini yazacak.

BKÜ Başarı Belgesi nasıl alınır?​

Sınavda başarılı olan adaylar “Sınav Başarı Belgesi”ni almak için 28 Nisan 2017 tarihinden itibaren en geç 2 ay içerisinde il müdürlüğümüze başvuru yapmaları zorunludur. belirtilen bilgi ve belgelerin sunulması zorunludur.
Bayilik belgesini kimler alabilir?​
Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Uygulanması Hakkında Yönetmelik gereği sınava; ziraat mühendisi, eczacı, kimya mühendisi, kimyager, bitki sağlığı ile ilgili dersleri alarak mezun olmuş tekniker veya ziraat teknisyenleri girebilecek.

Ilaç bayilik sınavına kimler girebilir?​

Ilaç bayilik sınavına kimler girebilir?

Reçete yazma yetki belgesi ne işe yarar?​

Reçete yazma yetki belgesi ne işe yarar?
 
Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi, Yetkili Bitki Koruma Ofisi Belgesi, Üretici Kayıt Defteri, Zirai ilaçlama sertifikası almak veya Reçete yazma yetki belgesi edinmek isteyen kişiler için çeşitli şartlar ve prosedürler bulunmaktadır. İlgili belgelere başvuruda bulunacak kişilerin belirli bilgi ve belgelerle ilgili İl veya İlçe Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu belgeler arasında T.C. kimlik numarası, adı soyadı, iletişim bilgileri, ve son öğrenim durumunu gösteren belgeler yer almaktadır.

Üretici Kayıt Defteri'nin temin edilmesi için en yakın tarım teşkilatına başvurulması gerekmektedir. Ayrıca, BKÜ belgesini alabilmek için şu şartlara uygun olmak gerekmektedir: Türk vatandaşı olmak, belirli alanlarda mezun olmuş olmak ve belirlenen sınavda başarılı olmak.

Zirai ilaçlama sertifikasına sahip olmak isteyen profesyonel kullanıcılar, bulundukları yerdeki tarım il veya ilçe müdürlüğüne başvuruda bulunmalıdır. Reçete yazma yetki belgesi ise, ziraat mühendisleri ve tütün teknoloji mühendislerinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il müdürlüklerine başvurarak alabileceği bir belgedir.

Öte yandan, reçete yazma yetkisine sahip kişiler, üreticilerden gelen talepler doğrultusunda uygun bitki koruma ürünlerini reçeteye yazarak kullanımı konusunda tavsiyelerde bulunabilirler. Bu gibi belgelerin alınması ve gereklilikleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için ilgili kurumlara başvurulabilir veya detaylı bilgi için ilgili yönetmeliklere başvurulabilir.
 
Geri
Üst