AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bisküvili Sultan Sarması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Bisküvili Sultan Sarması Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağından biraz fazla un (bir yemek kaşığı kadar)
1 su bardağı şeker
3 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı teremyağ
Kreması için;
2 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Yarım paket sade petibör bisküvi
Yarım paket kakaolu petibör bisküvi

Bisküvili Sultan Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak bir litre süt, un, şeker ve kakaoyu tencereye ekleyelim. Ocağın altını yakmadan malzemeleri iyice karıştıralım.
Ocağın altını orta ateşte yakıp muhallebiyi kaynayana kadar karıştıralım, kaynamaya başladıktan sonra bir yemek kaşığı margarini ve vanilyayı ekleyip bir dakika daha karıştıralım ve ocağı kapatalım.
Bisküvileri rondodan geçirip un haline getirelim tepsiye serelim.
Ben fırın tepsisi kullandım.
Ardından muhallebisini ekleyip üzerine dikkatli bir şekilde yayalım.
Dolaba kaldırıp iki saat bekleyelim.
Daha sonra krem şantisini üzerine dikkatli bir şekilde iyice yayalım.
On iki eşit parçaya bölelim.
Böldüğümüz parçaları sıpatula yardımıyla yuvarlayalım.
Bir saat kadar dolapta bekletelim.Afiyet olsun.
Bisküvili Sultan Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst