Bisküvili Pasta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler
4 paket petibör bisküvi
Muhallebisi için;
1,5 litre süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
50 gram bitter çikolata
1 paket vanilya
Üzeri için;
Süslemesi büsbütün size kalmış ben beyaz ve bitter çikolatamile süsledim.

Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pastanın muhallebisini hazırlayalım. Un, nişasta, şeker, kakao, süt ve yumurtayı bir tencerede kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha pişirip ocağın altı kapatalım.
Tereyağı vanilya ve çikolatayı ekleyip mikserle çırpalım. Muhallebi ılınınca bisküvileri muhallebi ye batırılıp kalıbın etrafına dizelim. Büsbütün dolana kadar bu süreci yapalım.
Kalan muhallebiden kenarları için biraz ayırıp kalanını en üste döküp yayalım.
Pastamızı bir kaç saat dolapta dinlendirilip kalıptan çıkaralım kalan kremayla kenarlarını sıvıyağlayalım. Süsleme kısmı büsbütün size kalmış. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun .
Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst