AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bisküvili Pasta

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler
2.5 paket petibör bisküvi
Puding için:
3 yemek kaşığı oldukça zirveli un
4 yemek kaşığı olağan zirveli kakao
6 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
1 vanilya
1 su bardağı şeker

Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Margarin ve vanilya hariç puding materyallerini tencereye alıp çırpalım.
Orta ateşte karıştırıp yoğunlaşıp kıvam alınca altını kapatıp vanilya ve margarin atalım.
Büyük uzunluk borcamın ensiz kenarına dört adet petibör dizip boyunca tekrar dörderli yerleştirelim.
Üzerine pudingten döküp kaşık ile eşit yayalım.
Bu formda bir bisküvi bir puding döküp 3 kat bisküvi dizelim.
En son puding döküp katları bitirelim.Yaklaşık 2. 5 paket gidiyor bu halde. Bir saat kadar dışarıda bekleyip oda sıcaklığında olunca dolaba koyalım.
Dolapta bir iki saat bekledikten sonra donacaktır.
Dolaptan çıkardığımız pastaya kalan yarım pakete yakın bisküvileri rondodan geçirip üzerine serpiştirelim ve dökülmemesi için hafif bastıralım elimizle dilimleyip dolaba atalım.
Birkaç saat dinlenirse daha hoş olur. Afiyet olsun.
Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst