SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Bisküvili Paşa Lokumu Tanımı İçin Malzemeler
Kakaolu kat için
3,5 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
6 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
40 gr bitter yada sütlü çikolata
Beyaz kat için
Yarım paket kremsanti
Yarım su bardağı süt
Hindistan cevizi
Tabanı için
1 paket burçak yada yulaflı bisküvi
Bisküvili Paşa Lokumu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bisküviyi uygunca ovalayıp yada robottan geçirip dikdörtgen borcamın yerine yayıyoruz.
Kakaolu kat için tencereye evvel şeker ,un ,kakao, nişastayı alıp uygunca karıştırıyoruz ve sütü yavaş yavaş ekleyip çırpıyoruz.
Ocağın altını açıp kıvamı yoğunlaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Kıvam alan tatlınızın altını kapatıp tereyağ çikolata ve vanilyayı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Bisküvilerin üzerine dikkatlice eşit halde yayıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Beyaz kat için ise kremşanti ve sütü yoğunlaşana kadar çırpıyoruz ve soğuyan tatlımızın üzerine ince bir halde yayıyoruz.
Daha sonra tatlının üzerini hindistan cevizi serpiyoruz.
Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdiğimiz tatlımızı 4 parmak genişliğinde kesip spatula yardımı ile rulo yapıp porsiyonluk olarak kesiyoruz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Bisküvili Paşa Lokumu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kakaolu kat için
3,5 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
6 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
40 gr bitter yada sütlü çikolata
Beyaz kat için
Yarım paket kremsanti
Yarım su bardağı süt
Hindistan cevizi
Tabanı için
1 paket burçak yada yulaflı bisküvi
Bisküvili Paşa Lokumu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bisküviyi uygunca ovalayıp yada robottan geçirip dikdörtgen borcamın yerine yayıyoruz.
Kakaolu kat için tencereye evvel şeker ,un ,kakao, nişastayı alıp uygunca karıştırıyoruz ve sütü yavaş yavaş ekleyip çırpıyoruz.
Ocağın altını açıp kıvamı yoğunlaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Kıvam alan tatlınızın altını kapatıp tereyağ çikolata ve vanilyayı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Bisküvilerin üzerine dikkatlice eşit halde yayıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Beyaz kat için ise kremşanti ve sütü yoğunlaşana kadar çırpıyoruz ve soğuyan tatlımızın üzerine ince bir halde yayıyoruz.
Daha sonra tatlının üzerini hindistan cevizi serpiyoruz.
Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdiğimiz tatlımızı 4 parmak genişliğinde kesip spatula yardımı ile rulo yapıp porsiyonluk olarak kesiyoruz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Bisküvili Paşa Lokumu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı