Bisküvili Muhallebi Pasta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Bisküvili Muhallebi Pasta Tanımı İçin Materyaller
2 paket petibör bisküvi
Muhallebisi İçin;
1 litre süt
6 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tepeleme un
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
Üzeri İçin;
1 paket çikolata sosu

Bisküvili Muhallebi Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle muhallebimiz için margarin ve vanilya hariç bütün materyalleri karıştırıp ocağa alalım.
Karıştırdıktan bir mühlet sonra vanilya ekleyip karıştırmaya devam edelim.
Muhallebi kaynamaya başlayınca margarin ekleyip karıştıralım ve ocağı kapatalım.
Pişen muhallebiyi 15 dakika soğumaya bırakalım.
Çikolata sosunu paketin ardındaki üzere yapalım (ben bir kaç kesim çikolata ekledim).
Bisküvileri dikdörtgen biçimindeki borcama yerleştirip üzerine muhalebimizin birazını dökelim ve yayalım.
Bu biçimde dört kat yapalım.
Soğuyan çikolata sosunu pastamızın üstüne döküp düzgünce yayalım.
Bir kaç saat dinlendirdiğimiz pastamız servise hazır. Üzerini hindistan cevizi tozu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Bisküvili Muhallebi Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst