Bisküvili Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağı yada margarin
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket petibör bisküvi
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzeri için
3 yemek kaşığı ekmeğe sürme çikolata yada benmari tarzı eriyen öbür çikolata
Bisküvili Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak bisküvilerimizi rondodan çekelim un haline getirelim.
Sonrasında bir kapta oda sıcaklığında tereyağını yumurtayı sütü sıvı yağını ve bisküviyi yoğuralım.
Sonrasında unu denetimli bir halde ek edelim. Kabartma tozunu da ekleyelim kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğuralım.
Kurabiyemizi istediğimiz üzere form verelim fırın tepsisine dizelim ve 180 derece de üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Kurabiyemiz düzgünce soğuduktan sonra benmari yolu erittiğiniz çikolatamızı kurabiyemizi bulayalım.
Yağlı kağıda dizelim ve 1 saat kadar soğuk bi ortamda buzdolabında bekletebilirsiniz normla beğenilen.Kurabiyemiz servise hazır .
Bisküvili Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağı yada margarin
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket petibör bisküvi
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzeri için
3 yemek kaşığı ekmeğe sürme çikolata yada benmari tarzı eriyen öbür çikolata
Bisküvili Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak bisküvilerimizi rondodan çekelim un haline getirelim.
Sonrasında bir kapta oda sıcaklığında tereyağını yumurtayı sütü sıvı yağını ve bisküviyi yoğuralım.
Sonrasında unu denetimli bir halde ek edelim. Kabartma tozunu da ekleyelim kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğuralım.
Kurabiyemizi istediğimiz üzere form verelim fırın tepsisine dizelim ve 180 derece de üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Kurabiyemiz düzgünce soğuduktan sonra benmari yolu erittiğiniz çikolatamızı kurabiyemizi bulayalım.
Yağlı kağıda dizelim ve 1 saat kadar soğuk bi ortamda buzdolabında bekletebilirsiniz normla beğenilen.Kurabiyemiz servise hazır .
Bisküvili Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı