AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bisküvili Havuçlu Muhallebi Pastası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Bisküvili Havuçlu Muhallebi Pastası Tanımı İçin Malzemeler
4 adet havuç
Yarım çay bardağı şeker
Yarım paket petibör bisküvi
Muhallebisi için;
Yarım su bardağı şeker
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Üzeri için
Hindistan cevizi

Bisküvili Havuçlu Muhallebi Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle havuçları rendeleyin.
Tavaya havuç rendesini ve şekeri alıp havuçlar yumuşayana kadar pişirin.
Bisküvileri ufalayın.
Ocaktan havucu alıp ufaladığınız bisküvileri ekleyip düzgünce karıştırın.
Sonra muhallebi materyallerini vanilya hariç tencereye alıp pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 3-4 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip düzgünce karıştırın.
Kare borcamı evvel su ile ıslatın ve havuç bisküvi karışımını yayın.
Sonra muhallebiyi üzerine yayın ve oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.
Servis etmeden evvel üzerine hindistan cevizi ekleyip servis edin.
Afiyet olsun

Bisküvili Havuçlu Muhallebi Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst