SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Biscotti (Selanik Gevreği) Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 kase karışık kuru meyve isteğe göre kuru üzüm, kuş üzümü, kuru kayısı, çilek vs
5-6 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Biscotti (Selanik Gevreği) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
4 yumurta, toz şeker, vanilya ve tuzu köpürtene kadar çırptım.
Kabartma tozu ve unu kontrollü ekleyip elle yoğurdum.
En son fındık ve kuru meyveleride ekledim, hafif sert yapışkan bir hamur elde ettim.
Unlanmış tezgahta hamuru ikiye böldüm.
İki adet silindir hazırladım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye koydum.
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirdim 25 dakika.
Fırından alıp ılımaya bıraktım.
Daha sonra bir parmak kalınlığında dilimledim fırının tel ızgarasına dilimleri sıraladım.
150 derece fırında tekrardan kurutmak üzere kontrollü pişirdim hafifçe kızarınca 20-25 dk sonra çıkardım.
Soğuyunca çay veya kahve yanına gevrek ikramlıklar hazır Yapacaklara kolay gelsin
Biscotti (Selanik Gevreği) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 kase karışık kuru meyve isteğe göre kuru üzüm, kuş üzümü, kuru kayısı, çilek vs
5-6 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Biscotti (Selanik Gevreği) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
4 yumurta, toz şeker, vanilya ve tuzu köpürtene kadar çırptım.
Kabartma tozu ve unu kontrollü ekleyip elle yoğurdum.
En son fındık ve kuru meyveleride ekledim, hafif sert yapışkan bir hamur elde ettim.
Unlanmış tezgahta hamuru ikiye böldüm.
İki adet silindir hazırladım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye koydum.
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirdim 25 dakika.
Fırından alıp ılımaya bıraktım.
Daha sonra bir parmak kalınlığında dilimledim fırının tel ızgarasına dilimleri sıraladım.
150 derece fırında tekrardan kurutmak üzere kontrollü pişirdim hafifçe kızarınca 20-25 dk sonra çıkardım.
Soğuyunca çay veya kahve yanına gevrek ikramlıklar hazır Yapacaklara kolay gelsin
Biscotti (Selanik Gevreği) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı