AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Birisine gonul koymak ne demek?

Editör

Yeni Üye

Birisine gönül koymak ne demek?​

Gönül koymak ise, bir davranışından ya da sözünden ötürü birine gücenmek demektir.

Tefe koymanın anlamı nedir?​

[1] Birini alay konusu yapmak. [2] Hoşa gitmeyecek küçük düşürücü yönleriyle başkalarına tanıtmak.

Nevri döndü ne demek?​

Nevri döndü ne demek?
Nevrim döndü Nevir ne demek? nevir: Yüzün rengi, bet, beniz. Nevri dönmek: Belli etmemeğe çalıştığı bir öfkeye kapıldığı yüzünden anlaşılmak.

Gönül koymak ne demek cümle?​

Gönül koymak deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Gücenmek, alınmak, darılmak. “Bize gönül koymana gerek yok Ali’cim, burada sen haksızsın.”

Tefe koymak nereden gelir?​

Tefe koymak deyimi, birini hoşa gitmeyecek ve onu küçük düşürücü yönleri ile başkalarına tanıtma anlamına gelir. Ayrıca Türk Dil Kurumu resmi sitesinde Tefe koymak deyimini, biri hakkında alaylı dedikodu yapmak şeklinde açıklamıştır. Çekemediği için seni tefe koyuyor.

Bana çok koydu ne demek?​

Bana çok koydu ne demek?
argoda “acayip üzüldüm” manasında bir ifade tarzıdır.
Mabadım dondu ne demek?​
Mabad ne anlama gelir? MÂBAD. (ﻣﺎﺑﻌﺪ) i. (Ar. mā “şey” ve ba’de > ba’d “sonra” ile mā-ba’d) Son, arka, devam. Karşıtı: MÂKABL: “Mâbâdı yarın.” Onlar bu hükmümüzü kabul etmişler ise biz dahi vukūâtın mâbâdını hikâyeye devam ederiz (Ahmed Midhat Efendi).
Nasır bağlamak ne demek?​
vucudun belli bir bolgesinin, genelde çokca kullanılan ayakların ve ayakların ve de parmakların, nasır tutması, nasırlanması. özellikle duygusal acıların iyileşmesi sürecini anlatırken “artık hissizleşmek” anlamında da kullanılan deyim.

Avucuna bakmak ne demek?​

Avucuna bakmak ne demek?
DeyimDüzenle [1] Bir kimseyi etki ve baskısı altına alarak, ona her istediğini yaptırmak.

Eline kalmak ne demek?​

elinde kalmak. elinden. elinden (bir şey) düşmemek. elinden (bir şeyi) düşürmemek.

Gönül olmak ne demek?​

➡Gönül Almak deyiminin anlamı:Sevindirmek, hoşnut ettirmek., kırılan, gücenen bir kimseyi güzel söz ve davranışlarla yeniden hoşnut etmek anlamında kullanılan bir deyimdir.

"Gönül koymak" deyimi, belirli bir davranış veya söz nedeniyle birine gücenmek, darılmak anlamına gelir. Bu durum genellikle o kişiye karşı olumsuz duygular beslemekle ve ona karşı içsel bir rahatsızlık hissetmekle ifade edilir. Örneğin, "Bize gönül koymana gerek yok Ali’cim, burada sen haksızsın." cümlesiyle birinin darıldığını, gücendiğini ifade edebiliriz.

"Tefe koymak" ise birini alay konusu yapmak, onu hoşa gitmeyecek şekilde başkalarına tanıtmak anlamına gelir. Bu deyimin kökeni genellikle birine karşı düşmanca duygular beslemek ve onu küçümsemekle ilişkilidir. Örneğin, "Çekemediği için seni tefe koyuyor." şeklinde kullanılabilir.

Öte yandan, "Bana çok koydu" ifadesi genellikle argo olarak "acayip üzüldüm" anlamında kullanılır. Yani birinin yaptığı bir şeyden dolayı derin bir üzüntü veya incinme hissedildiğini ifade etmek için kullanılır.

Bu tür deyimleri anlamak ve kullanmak, dil zenginliğinin bir parçasıdır ve günlük iletişimde farklı ifade biçimleri arasında geçiş yapmamıza olanak tanır.

Geri