- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.105
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Birinin sana psikolojik şiddet uyguladığını nasıl anlarsın?
Size ya da sizin üzerinizden kırıcı, hoş olmayan şakalar yapar. Eğer ciddiye alırsanız fazla alıngan olmakla ya da şakadan anlamamakla suçlanırsınız. Yaptığınız her hareketi ve söylediğiniz her sözü kontrol altında tutmaya çalışır. Yardımcı olmak yerine sürekli size yaptığınız hataları ve kusurlarınızı hatırlatır.Şiddet nelere yol açar?
Şiddet, çocukların korku ve kaygı yaşamasına, asabi olmasına, uyku bozukluklarına, davranışsal ve gelişimsel gerilemelere, fiziksel şikayetlere, düşük benlik saygısına, kendine ve başkalarına karşı güven eksikliğine, uyum sorunlarına, ders başarısızlıklarına, dikkat eksikliğine, iletişim problemlerine, asosyal …Eşim psikolojik şiddet uyguluyor ne yapmalıyım?
Merhaba, öncelikle zor durumdaysanız bunu bildirmenizi öneririm çünkü şiddet bir şuçtur, sessiz kalmayın. Bununla birlikte, eşinizin mutlaka psikolojik destek almasında fayda var, çünkü çoğu zaman şiddeti gösterenler değil, şiddeti görenler yardım almaya geliyor. Oysa tedavi görmesi gereken kişi şiddeti gösterendir.
Psikolojik şiddete maruz kaldığını nasıl anlarsın?
Duygusal şiddete maruz kalan bireyde bir süre sonra; yalnızlık, korku, öz güven eksikliği, huzursuzluk ve aşırı gerginlik gibi belirtiler düzenli olarak görülmeye başlar. Duygusal şiddet uzun süre devam ederse kişide travma sonrası stres bozukluğu ve akut stres bozukluğu gibi psikolojik hastalıklar görülebilir.
Duygusal şiddet nasil uygulanir?
Aşırı şekilde eleştirmek ve aşağılamak duygusal şiddettir Bunlardan bazıları; aşırı biçimde eleştirmek, tehdit etmek, aşağılamak, hakaret etmek, utandırmak, hiç iletişime geçmemek, duygusal olarak ihmal etmek, yalan söylemek, küçümsemek, görmezden gelmek şeklinde sayılabilir” dedi.Ilişkide duygusal şiddet nedir?
Duygusal şiddet uygulayan taraf, işler istediği gibi gitmediğinde partnerini tehdit eder ve onu sindirmeye çalışır. Bu tehditler ev, aile, kariyer, finansal ya da arkadaşlara yönelik olabilir. Hatta şiddet uygulamakla bile tehdit edebilir. Bu da psikolojik şiddetin ve baskının en büyük belirtilerinden biridir.Bir erkeğin şiddet eğilimli olduğu nasıl anlaşılır?
Kendilerini överek veya başkalarını aşağılayarak güçlü hissederler. Her ne yapıyorsanız, her ne yiyor, her ne giyiyorsanız, her kimle birlikte oluyorsanız, bu, onlar için sorun olur. Onların onaylamadığı her seçiminizde sizi aşağılarlar, size lakap takarlar, kalp kırarlar.
Şiddete meyilli insana ne denir?
Narsisizmi yüksek olan kişiler şiddete eğilimli oluyor ve eleştirildiği zaman karşısındakine şiddet uyguluyor. Ama eğitimli narsisistler başkasına şiddet uygulatıyor.”
Doğrudan savcılığa ya da çocuk mahkemesine şikayet edebilirsin. Acil durumlarda çocuk savcılık kararıyla derhal koruma altına alınır, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na yerleştirilir. SHÇEK hattı 183’e ya da bölgedeki çocuk karakoluna ihbarda bulunman yeterli.
“VURURSA SUÇLAYICI KONUŞMA, ORADAN UZAKLAŞ Akşam mesela sevdiği şeyleri yaptınız, çayın yanında sakince konuşun.” ‘Şiddet gördüğümde ne yapmam gerekir’ diye soran kadına ise “Vurursa tepki vermeyin, oradan uzaklaşın. Odanıza çekilin. ‘Nasıl istiyorsan öyle yapayım’ diye olayı örtmeye çalışın, ama uygun zamanda açın.
Neden duygusal şiddet uygulanır?
Çünkü, duygusal şiddet genellikle en yakınlarınızdan, ve sizi en sevenler tarafından uygulanır. Önemli bir diğer sebebi ise, belli belirsiz, alttan alta yapılmasıdır. Duygusal istismarcı kişi genellikle sürekli olarak “kurbanlarını” belli davranışlarından ötürü suçlarlar.