- Konu Yazar
Birincil anahtar neye göre belirlenir?
Birincil anahtar, değerleri tablonun tamamında benzersiz olan bir alan veya alan kümesidir. Anahtarın değeri kayıtların tamamına başvurmak için kullanılabilir, çünkü anahtar için her kaydın farklı bir değeri vardır. Her tablonun tek bir birincil anahtarı olabilir.Belgenin birincil değeri nedir?
Belgenin birincil değeri nedir?temelde sahip olduğu idari, mali, ve yasal değeri, birincil değer olarak nitelendirilmektedir. Belgenin birincil değerinin öncelikle ilgili olduğu organizasyon yöneticileri ile ve çalışanlarının kullanımına yöneliktir. Belgenin ikincil değeri ise daha çok diğer kullanıcılar için önemlidir.
Arşivsel değer nedir?
Arşivsel Değer (Archival Value): Belgelerin devam eden faydalılığı ya da anlamlılığını ifade eden ve belgelerin saklanmaya devam etmesi için içerdikleri yönetsel, yasal, mali, kanıta dayalı ya da tarihi değer.Veri tabanı anahtar türleri nelerdir?
Veri tabanı anahtar türleri nelerdir?Veri Tabanında Kullanılan Anahtar Türleri
- Birincil Anahtar (Primary Key)
- Benzersiz Anahtar (Uniquie Key)
- Anahtar.
- Birincil Anahtar (Primary Key)
- Yabancı (İkincil) Anahtar (Forein Key)
Access masaüstü veritabanları için veri türleri
Veri Türü | Kullanım
Not | Çok miktarda alfasayısal veri: tümceler ve paragraflar.
Sayı | Sayısal veriler.
Tarih/Saat | Tarihler ve saatler.
Para Birimi | Dört ondalık konum duyarlılığıyla depolanan para verileri.
Belgenin öncelikli değerini oluşturan konu nedir?
Belgenin öncelikli değerini oluşturan konu nedir?( ) “Tarihsel konular” belgenin öncelikli değerini oluşturan konulardan biridir.
Yarı güncel belge nedir?
Belgelerin yaşam döngüsü içinde yer alan son evre düzenleme evresidir. Yarı güncel belgeler, kuruluş içindeki ya da dışındaki daha düşük maliyete sahip olan farklı bir depolama yerine devredilir. Belgenin arşivleri düzenli bir şekilde artmasını ve burada etkili bir biçimde kullanılmasını sağlar.Sorgu oluşturmak için hangi adımlar izlenir?
Sorgu oluşturmak için hangi adımlar izlenir?Sorgu oluşturma
- Adım: Veri kaynakları ekleme.
- Adım: İlişkili veri kaynaklarını birleştirme.
- Adım: Çıktı alanları ekleme.
- Adım: Ölçüt belirtme.
- Adım: Verileri özetleme.
- Adım: Sonuçları görüntüleme.
Tablolar arası ilişki nasıl kurulur?
Access veritabanında, tablo ilişkisi oluşturmak için aşağıdaki yöntemlerden birini kullanırsınız:- İlişkiler penceresinde, ilişkilendirmek istediğiniz tabloları ekleyin ve ardından ilişkilendirmek üzere alanı bir tablodan diğerine sürükleyin.
- Alan Listesi bölmesinden bir alanı tablo veri sayfasına sürükleyin.
Arşivleme nedir?
Arşivleme nedir?Arşivleme Nedir? Arşivleme; bireylerin, şirketlerin veya kurumların faaliyetleri esnasında elde ettikleri bilgi ve belgeleri belirli bir plan dâhilinde muhafaza etmesi olarak özetlenebilir.