AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Birinci ogretim katki payi oder mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Birinci öğretim katkı payı öder mi?​

1-Birinci öğretim programlarında program süresini aşmış olan öğrenciler katkı payı öder. 2-İzledikleri yan dal programı anadal programı bittiği halde devam eden yan dal öğrencileri, izledikleri yan dal programı için katkı payı öder.

Katkı payı öğrenim ücreti nasıl ödenir?​

Öğrenci katkı payı öğrenci tarafından T.C. Ziraat Bankası ATM ‘lerinden TC Kimlik numaraları ile iki taksit halinde yıllık olarak ödenir.(akademik takvimde belirtilen kayıt yenileme dönemlerinde (Güz ve Bahar yarıyılları başında) Ödeme dekontu/ makbuzu bir yere teslim etmenize gerek yoktur.
Katkı payı ve öğrenim ücreti ne kadar?
2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında yükseköğretim öğrencilerinin ödeyeceği katkı payı ortalama yüzde 10 zamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre tıp fakültesi öğrencilerinin ödeyeceği harç 642 liradan 706 liraya, hukuk öğrencilerinin ödeyeceği harç 340 liradan 374 liraya çıkarıldı.

Harç ve katkı payı aynı şey mi?​

harç değil, katkı payı. katkı payı adı altında, okullarda her sene zorunluymuş gibi toplanmaya çalışılan ve dekontlarda bağış olarak geçen lakin okul müdürünün ve okul aile birliğinin iş birliğinden ötürü öğrencilerin bunu atlatmasında hayal gücünü ve bakış açısını zorlamasına vesile olan zorunlu bağış.

Üniversite harç ödemesi nasıl yapılır?​

Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekmektedir.
Katkı payı ve öğrenim ücreti nedir kimler öder?
I-Katkı payı ve öğrenim ücreti ödeyecek öğrenciler: 1 – Birinci öğretim programlarında TC uyruklu olup program süresini aşmış olan öğrenciler katkı payı öder. 2 – İzledikleri yan dal programını program süresinde bitiremeyen yan dal öğrencileri, izledikleri yan dal programı için katkı payı öder.

2021 üniversite katkı payı ne kadar?​

Üniversite harçlarına zam geldi. Üniversite harçları yüzde 10 zamlandı. Üniversite öğrencilerinin 2021-2022 eğitim-öğretim yılında ödeyeceği katkı payları arttı. Resmi Gazete’de dün yayımlanan karara göre tıp fakültelerinde öğrencilerin ödeyeceği harç 642 TL’den 706 TL’ye, hukukta 340 TL’den 374 TL’ye çıkarıldı.

10 luk dilime giren öğrenciler harç iadesi ne kadar?​

Bu bölümde okuyan öğrencilerin %10’luk dilime yani başarı durumuna göre 240/10=24 kişi arasına girmesi durumunda dönemlik harç ücreti öğrenciye iade edilmektedir. Ancak bunun için 3.00 üzerinde bir ortalama yaparak %10’luk dilime girmeniz gerekmektedir. Yüzde onluk dilime girmek için bir sınırlama yoktur.
%10 öğrenci listesi nedir?
İKİNCİ ÖĞRETİMDE OKUYAN ÖĞRENCİLERİN BÜTÜN DERSLERİ EN AZ DD İLE GEÇMELERİ VE KENDİ SINIFLARINDAKİ EN BAŞARILI %10’LUK DİLİME GİRMELERİ DURUMUNDA TAKİP EDEN DÖNEMDE 1. ÖĞRETİM HARCI ÖDEMESİNİ AMAÇLAYAN BİR SİSTEMDİR.

Harç parası ödenmezse kayıt silinir mi?​

Kayıt silinmez, pasif öğrenciler konumuna geçersiniz. AÖF kaydı yapılabilir.

Harç parası geç yatırılabilir mi?​

Girmemezlik yapmayın çünkü yoklamanız alınıyordur geçen sürede derslerden kalabilirsiniz. Tabii tüm bunlar üniversiteden üniversiteye değişse de 2. öğretim öğrencileri harcın son yatırılma tarihinden itibaren 1 ay içerisinde ücretlerini yatırıp eğitimlerine devam edebilir. Yasal kanunla sabittir.

Geri