- Konu Yazar
- #1
Bireysellik ne demek?
Birey olma olgusu. Bir kişiyi benzerlerinden ayıran özelliklerin bütünü, ferdiyet. Bir bireyin biricik ve kendine özgü oluşu.Bireyci kültür ne demektir?
Bireyci kültürde, birey, kendi duygularına, kendisini farklı kılan özelliklere, kişisel ihtiyaçlarına ve haklarına odaklanır. “Biz” temelinde çözümlemenin yapıldığı toplulukçu toplumlarda, birey, özerk/ bağımsız bir varlık olarak değil, kendisinin bağlı olduğu gruba ve ilişkilere göre tanımlanır.Bireycilik klasik liberal gelenekte önemli bir yer tutar. Başlıca iki türlü anlamı bünyesinde barındırır. Bunlardan ilki toplumun, toplumsal düzenin ve toplumsal yapıların ancak bunların kurucu unsuru veya temel birimleri olan bireylerden, onların davranışları doğrultusunda açıklanabileceğini savunur.
Kolektivist toplum ne demek?
Kolektivist toplum ne demek?Kolektivizm, insanların doğası gereği birbirine bağımlı olduğuna vurgu yapan herhangi felsefi, politik, dini, ekonomik ya da sosyal görüştür. Bireyciliğin tam tersini temsil eder.
Türkiye bireyci mi toplulukçu mu?
Türkiye bireyci mi toplulukçu mu?Özellikle kişisel açıdan farklı yönelimlerin ortaya konulduğu bulunmuştur. Türkiye hem toplulukçu hem de bireyci kültürel unsurlara sahip bir ülkedir (Göregenli, 1995; Kağıtçıbaşı, 1998, s. 123).
Bireycilik mi kolektivizm mi?
Oligarşi kolektivizm ne demek?
Oligarşik Kolektivizm terimi , Okyanusya’nın egemen ideolojisi olan Ingsoc’a ( İngiliz Sosyalizmi ) ve Avrasya’da Neo-Bolşevizm ve Eastasia’da Ölüm Tapınma (Benliğin Yok Edilmesi ) ideolojilerine atıfta bulunur .Kolektivizm, insanların doğası gereği birbirine bağımlı olduğuna vurgu yapan herhangi felsefi, politik, dini, ekonomik ya da sosyal görüştür.
Kollektif Anarşizm Nedir?
Kollektif Anarşizm Nedir?Mutualistlerden farklı olarak kolektivist anarşistler üretim araçlarının her türlü özel mülkiyetine karşıdırlar ve mülkiyetin kolektifleştirilmesini savunurlar.
Bireysellik ne demek edebiyat?
Bireysellik ne demek edebiyat?Bireycilik, bireyin özgürlüğüne büyük ağırlık veren ve genellikle kendine yeterli, kendi kendini yönlendiren, görece özgür bireyi ya da benliği vurgulayan siyaset ve toplum felsefesidir.