AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bireysellestirilmis egitim programi nasil hazirlanir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bireyselleştirilmiş eğitim programı nasıl hazırlanır?​

BEP NASIL HAZIRLANIR?
- Bireyselleştirilmiş eğitim programını hazırlayacak ekibin oluşturulması,
- Çocuğun eğitsel performans düzeyinin belirlenmesi.
- Uygun eğitim ortamları ve bu ortamlarda sunulacak destek hizmetlerin belirlenmesi.
- Uzun ve kısa dönemli amaçların belirlenmesi.

Bireyselleştirilmiş eğitim Programı kim hazırlar?​

Kim Hazırlar ve Nasıl Hazırlanır? Bireyselleştirilmiş eğitim planının hazırlanma süreci, okullarda kurulan birim kurulları tarafından sağlanmaktadır. Öncelikle herhangi bir okul müdürünün ve onun seçtiği müdür yardımcısı dahilinde ilk olarak BEP geliştirme birim kurulu oluşturulur.

Bireyselleştirilmiş eğitim Programı ilkeleri nelerdir?​

Bireyselleştirilmiş eğitim Programı ilkeleri nelerdir?
ÖĞRENCİYE
- ÖĞRENCİYE.
- Öğrencinin yetersizliğinden kaynaklanan farklı ihtiyaçlarının neler olduğu belirlenir.
- Öğretim etkinliklerinin öğrencinin ihtiyaçlarına göre düzenlenmesini sağlar.
- ANNE-BABAYA.
- Veli ile okul personeli arasında iletişim ve işbirliğini sağlar.
- Velinin eğitim hakkı ile ilgili kararlara katılımını sağlar.

BEP yıllık planı nasıl hazırlanır?​

Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Hazırlama
- BEP hazırlanacak öğrenci hakkında bütün bilgileri bilmemiz gerekir.
- İkinci aşamada çocuğun performans düzeyi diğer bir deyişle yapabildikleri belirlenir.
- Bu aşamada eğitim öğretim için uygun ortam planlamaları yapılır.

Sınıf öğretmeni BEP hazırlar mı?​

Bu öğrenciler, programında yer alan amaçlara göre değerlendirilir. ” Yalnız BEP ekibindekiler öğrenci ile ilgili yeteri düzeyde bilgi sahibi olmadıkları için BEP hazırlamak o öğrencinin dersine giren sınıf öğretmeni/sınıf rehber öğretmeninin işidir.

BEP özel eğitimde neden kullanılır?​

BEP özel eğitimde neden kullanılır?
BEP’in amacı; çocuğun eğitsel değerlendirmesini yapmaktır. Bunun için tüm gelişim alanlarındaki güçlü ve zayıf yönlerini saptar ve gereksinimlerini belirler. Aynı zamanda çocuğun tüm gelişim alanlarında sahip olduğu becerileri dikkate alarak çocuğa uygun eğitim verilmesini sağlamaktadır.
BEP mi Böp mü?​
BEP’te öğrencinin belirlenen davranışları kazanması için öğrencinin ve öğretmenlerinin yapması gerekenleri ayrıntılı, belirgin ve açıkça ifade eden plandır. Günlük, haftalık ya da aylık olarak geliştirilebilir.
BEP toplantısı yılda kaç kez yapılır?​
BEP geliştirme birimi yılda en az üç kez toplanmalıdır. Bu toplantıda bü- tün üyelerin bulunması zorunludur. ölçülebilir ifadeler kullanılmalıdır.

Bireyselleştirilmiş eğitim programı nasıl hazırlanır ve kim hazırlar konusunda detaylı bilgiler verilmiş.

Genel olarak, bir BEP hazırlanırken dikkate alınması gereken adımlar şunlardır:
1. BEP ekibinin oluşturulması,
2. Çocuğun eğitsel performans düzeyinin belirlenmesi,
3. Uygun eğitim ortamlarının ve destek hizmetlerinin belirlenmesi,
4. Uzun ve kısa dönemli hedeflerin belirlenmesi.

BEP yıllık planının hazırlanması için ise:
1. Öğrenciyle ilgili tüm bilgilerin toplanması gerekmektedir,
2. Çocuğun performans düzeyi belirlenir,
3. Eğitim-öğretim için uygun ortam planlamaları yapılır.

Sınıf öğretmeni genelde BEP'i hazırlamaz, çünkü BEP ekibindeki üyelerin öğrenci hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmaları beklenir. Ancak öğrencinin dersine giren sınıf öğretmeni/sınıf rehber öğretmeni, BEP hazırlama sürecinde önemli rol oynar.

BEP özel eğitimde, çocuğun eğitsel değerlendirmesini yapmak ve çocuğa uygun eğitimi sağlamak amacıyla kullanılır. Tüm gelişim alanlarındaki güçlü ve zayıf yönler belirlenir, gereksinimler ve beceriler değerlendirilir.

Son olarak, BEP (Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı) ile BÖP (Bireyselleştirilmiş Öğretim Programı) arasındaki farka ve BEP toplantılarının yılda en az üç kez yapılması gerektiğine dair açıklamalara da yer verilmiş. Toplantılarda tüm üyelerin bulunması ve ölçülebilir ifadelerin kullanılması önemli bir husustur.

Geri