AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bireysel sigorta nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.646
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bireysel sigorta nasıl yapılır?​

İlk defa isteğe bağlı sigortalı olmak isteyenlerin e-devlet üzerinden veya “İsteğe Bağlı Sigorta Giriş Bildirgesi” ile ikametgahlarının bulunduğu yerdeki SGK ünitelerine başvurmaları gerekmektedir. Tekrar isteğe bağlı sigortalı olmak isteyenlerin ise talep dilekçesi ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

SGK isteğe bağlı prim ödeme ne kadar?​

İsteğe bağlı sigortalılıktaki prime esas kazançlar ile prim ödeme gün sayıları kısa vadeli sigorta uygulamalarında dikkate alınmaz. Alt sınırdan prim ödemek isteyenler için isteğe bağlı sigorta primi 1.144,80 TL ve üst sınırı ise 8.586,05 TL olacaktır.

İsteğe bağlı sigorta başvurusu nasıl yapılır?​

İsteğe bağlı sigorta başvurusu nasıl yapılır?
İlk kez isteğe bağlı sigorta yaptıracak olan bireyler ilk olarak e-devlet üzerinden “isteğe bağlı giriş bildirgesi” belgesini alması gerekiyor. Bireyler e-devlet üzerinden aldığı giriş bildirgesiyle, kendi ilçesinde yer alan SGK kurumlarına giderek, özel olarak başvuru yapması gerekiyor.

Isteğe bağlı sigorta aylık ne kadar?​

Isteğe bağlı sigorta aylık ne kadar?
Buna göre 2021 yılı için; prime esas günlük kazanç alt sınırından kazanç beyanında bulunan bir isteğe bağlı sigortalının ödemesi gereken aylık prim tutarı 1.144,80 TL’dir. İsteğe bağlı sigortalılığın devamında, belli süre prim ödememe halinde sigortalılığın sona ermesi uygulaması kaldırılmıştır.

Kendi sigortamı nasıl öderim?​

Isteğe bağlı bağkur nasıl olunur?​

Eğer kişi daha önceden sigortalı işe girmişse, prim ödemesi 30 günden az yatmış olmalıdır. Kişiler, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ikamet etmelidir. Kendi sigortası nedeniyle malullük ya da yaşlılık maaşı almıyor olma şartı bulunmaktadır. Ziraat Bankası çiftçilik fonu gibi gelirlere başvurmamış olmalıdır.

Işe giriş belgesi nasıl alınır?​

Işe giriş belgesi nasıl alınır?
kimlik numaranız ile sisteme giriş yaptıktan sonra e-hizmetler bölümü 4A hizmet dökümünüze ulaşabilir ve çıktısını alabilirsiniz. Ayrıca, işe giriş ya da çıkış bildirgesi veya aylık prim gibi girdileri yine e-devlet üzerinden 4A Hizmet Dökümü vasıtası ile takip edebilirsiniz.

Ilk sigorta girişim ne zaman?​

Ilk sigorta girişim ne zaman?
Sigorta giriş tarihini e-Devlet kapısı üzerinden sorgulamanız mümkündür. e-Devlet üzerinden sigorta başlangıcınızı görmek için hizmet döküm belgesine bakmanız yeterli oluyor. Bu belgede sigorta işlemlerinize dair tüm ayrıntıları görebilirsiniz.
En az kaç günlük sigorta yaptırılabilir?​
Bir ayda 20 günden az çalışanların, eksik günlerine ait Genel Sağlık Sigorta (GSS) primlerinin 30 güne tamamlanması gerekmektedir. Fakat anne babası ya da eşi üzerinden bakmakla yükümlü olunan kişilerin eksik günlerin GSS primini 30 güne tamamlama mecburiyeti yoktur.
Günlük sigorta nasıl yapılır 2022?​
Doğrudan formu doldurarak SGK İl Müdürlüklerine teslim edilebildiği gibi kısa mesajla ya da e-Devlet’ten başvuru da SGK tarafından kabul edilebilmektedir. SMS ile sigorta başvurusu yapılırken T.C. kimlik numarasının 5510’a kısa mesaj olarak gönderilmesi ve kişinin kendisini “çalışan” olarak kaydettirmesi gereklidir.

İşçi girişi nasıl yapılır?​

İşçi girişi nasıl yapılır?
İşe Giriş Bildirgesi Nasıl Yapılır? Çalışanınızın kimlik numarasıyla SGK’nın internet sitesi üzerinden bildirimi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. İşyerinizin SGK hesabına giriş yaparak ‘sigortalı işe giriş bildirgesi’ni tıkladıktan sonra çalışanınızın kimlik numarasıyla sorgulama yapılır.

e-Devlet işe giriş bildirgesi nasıl alınır?​

e-Devlet işe giriş bildirgesi nasıl alınır?
TC Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapın. Kurumlar menüsünden Sosyal Güvenlik Kurumu’nu bulun. Ardından açılan bölümde “4A İşe Giriş Çıkış Bildirgesi” yazan linke tıklayın. İsterseniz arama kısmına “4A İşe Giriş Çıkış Bildirgesi” yazarak da gerekli sayfaya ulaşabilirsiniz.

SSK ilk işe giriş tarihini nasıl öğrenebilirim?​

E-Devlet üzerinden işe giriş tarihi sorgulama;
- İlk önce E-devlet kapısı sistemine giriş yapmanız gerekiyor.
- Daha sonra “SGK Hizmet Dökümü” ekranını açmalısınız.
- Açılan ekranda, işe giriş tarihiniz döküman üzerinde gözükmektedir.
 
Bireysel sigorta yapmak isteyenlerin süreçleri ve önemli detayları hakkında bilgi vermek istiyorum.

İlk kez isteğe bağlı sigorta yaptıracak olan bireylerin e-devlet üzerinden veya ikametgahları bulunduğu yerdeki SGK ünitelerine başvurmaları gerekmektedir. Bunun için öncelikle "İsteğe Bağlı Sigorta Giriş Bildirgesi" alınması veya talep dilekçesiyle müracaat etme işlemi gerçekleştirilmelidir.

İsteğe bağlı sigortalılıkta ödenecek prim miktarı, prime esas kazançlar ile prim ödeme gün sayılarına göre belirlenmektedir. Alt sınırda prim ödemek isteyenler için 2021 yılında isteğe bağlı sigorta primi 1.144,80 TL, üst sınırı ise 8.586,05 TL olarak belirlenmiştir.

İsteğe bağlı sigorta başvurusu için e-devlet üzerinden alınan giriş bildirgesi ile SGK kurumlarına gidilerek özel olarak başvuru yapılması gerekmektedir. Başvuru aşamasında ilgili belgelerin eksiksiz olarak sunulması ve gerekli prosedürlerin tamamlanması önem taşımaktadır.

Ayrıca, 2021 yılı için prime esas günlük kazanç alt sınırından kazanç beyanında bulunan bir isteğe bağlı sigortalının ödemesi gereken aylık prim tutarı 1.144,80 TL olarak belirlenmiştir. Prim ödeme durumlarına ilişkin detaylar ve süreçler SGK tarafından belirli kurallar çerçevesinde yürütülmektedir.

Bireylerin sigorta süreçleriyle ilgili daha detaylı bilgi almak ve güncel mevzuata göre hareket etmek için SGK kurumlarından veya resmi platformlardan destek alabilirler. Bu şekilde sigortalılık haklarından en iyi şekilde faydalanabilirler.
 

Similar threads

Geri
Üst