AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bireyin davranislarinda kendi yasantisi yoluyla ve kasitli olarak ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve kasıtlı olarak ne demek?​

Eğitim, bireyin davranışında kendi yaşantısı yoluyla ve kasıtlı olarak istendik yönde davranış değişikliği meydana getirme sürecidir.
Kasıtlı davranış ne demek?
*Kasıtlı olarak: Davranış değişikliğinin planlı ve programlı olmasını ayrıca olumlu davranışın ortama kazandırılmasını, olumsuz davranışın ortam dışına çıkarılmasını ifade eder.
Eğitim tanımında istendik ne demek?
Eğitimin kasıtlı ve istendik olması ifadesiyle anlatılmak istenen ise eğitimin belirlenmiş bir hedefe yönelik olması ve bu amaç için gerçekleştirilmesi anlamına gelmektedir.

Bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve kasıtlı olarak istendik değişikliği meydana getirme sürecine ne denir?​

Ülkemizde eğitim camiasında geniş kabul gören ve Ertürk tarafından yapılan tanıma göre eğitim; “bireyin davranışında kendi yaşantısı yoluyla ve kasıtlı olarak istendik değişme meydana getirme sürecidir” (Ertürk,1975:12). Bu bakımdan eğitim “kasıtlı kültürleme süreci “ olarak da tanımlanmaktadır.
Bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla istenilen değişimler yapmasına ne denir?
Eğitim, Bireyin davranışında kendi yaşantısı yoluyla istendik değişme meydana getirme sürecidir Veya İstendik davranış değiştirme ya da oluşturma sürecidir.
Kasıtlı ne demek eğitim?
Eğitim, insanların davranışlarında kasıtlı, kendi yaşantısı yoluyla, istendik, kalıcı izli davranış meydana getirme sürecidir. Bu tanımı daha da açalım; – Kasıtlı: plan ve program dahilinde. Toplumsal anlamda eğitim, kültürel kalıtımın aktarılması sürecidir.
Birey, başkası tarafından herhangi bir yönlendirme olmadan, kendi kendine yaptığı bir eylem ya da duyu organları aracığıyla gerçekleşen yaşantı sonucunda kasıtlı ya da kasıtsız olarak öğrenebilir. Bu öğrenme biçimine kendiliğinden öğrenme denir.
Öğrenme kalıcı izli midir?
– Öğrenme kalıcı ya da izlidir. yani geçici bir davranış değildir. – Öğrenme muhakkak bir davranış değişikliği getirir. olumlu ya da olumsuz olması fark etmez. Refleks, içgüdü gibi doğuştan gelen davranışlar ya da sadece büyüme ile oluşan davranışlara öğrenme diyemeyiz.
Önceden saptanmış esaslara göre bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla istenilen biçimde davranış değiştirme sürecine ne denir?
—Eğitim; Önceden saptanmış esaslara göre insanların davranışlarında belli gelişmeler sağlamaya yarayan planlı etkiler sürecidir. Eğitim sürecinde bireyin kendi yaşantıları esastır. —Eğitim; Bireyin davranışlarındaki yaşantısı yoluyla kasıtlı olarak ve isteyerek değişme meydana getirme sürecidir.