AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir yazinin resmiyet kazanmasi icin asagidakilerden hangisi mutlaka olmalidir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bir yazının resmiyet kazanması için aşağıdakilerden hangisi mutlaka olmalıdır?​

Resmi Yazışmalarda Dikkat Edilmesi Gerekenler Gereken durumlarda iletilen yazı kağıda dökülerek çıkartılır. Yazılarda Times New Roman (12 punto) veya Arial (11 punto) yazı tipi geçerlidir. Yazı için sayfanın her alanından 2,5 cm boşluk bırakmaya dikkat edilmelidir. Sayı ve tarih mutlaka aynı hizada yazılmalıdır.
Tekit yazısı kaç defa yazılır?
MADDE 32 – (1) Belgeye süresi içinde cevap verilmemesi durumunda muhataba tekit yazısı yazılabilir. Tekit yazısı yazılması halinde kaçıncı tekit yazısı olduğu konu bölümünde ve yazıya hangi sürede cevap verileceği metin içerisinde belirtilir (Örnek 32). (2) İkiden fazla tekit yazısı yazılmaz.

Resmi yazı ne anlama gelir?​

Resmi yazışmalar; kişiden kişiye, kurumlar arasında, kişiden kuruma, kurumdan kişiye olmak üzere toplamda dört ana başlık şeklinde toplanmaktadır. Resmi yazılar, kurumlar ve kişiler arasında bilgi aktarımının doğru ve net bir şekilde aktarılmasını sağlamaktadır. Bu nedenle yazışmalar resmi bir dille yapılmaktadır.
Resmi yazılara cevap verme süresi ne kadardır?
2 Şubat 2015 tarihi itibariyle yapılan düzenlemeye göre, kurumlar başka bir kurumun, – belge taleplerine 5 işgünü içinde, – bilgi ve görüş taleplerine ise 15 işgünü içinde cevap vermek, zorundadır.

Tekid yazısı nasıl yazılır?​

tenkit ile çok karıştırılır evet. kendinden önce gelen bir kelime üzerinde vurgu yapmak ve anlamını daha da kuvvetlendirmek için kullanılan ifade. asıl yazılışı te’kid olmasına rağmen tekit olarak karşılaşırız kendisiyle genelde.
Üst makamdan bir şey isterken ne denir?
Ne Zaman Arz Edilir? Dilekçe veya resmi yazışmalarda bildirim yapılacak makam üst makam ise bu tür bir dilekçe veya resmi yazışmanın sonunda “arz ederim” yer almalıdır.

Dilekçe saygılarımla nereye yazılır?​

Dilekçe yazımında ilk olarak sağ üst köşeye tarih atılmalıdır. Ardından başlık ve alt satırda metin yazılmalı, kurum hiyerarşisine uygun olarak da saygı sözü eklenmelidir. Tarih, ad, soyad, adres ve imza ise sağ alt köşeye yazılmalıdır.
 
Geri
Üst