AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir urunun maliyeti nasil hesaplanir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bir ürünün maliyeti nasıl hesaplanır?​

Ürünün şu anki maliyeti = Hammadde maliyeti + makine maliyeti + direk işçilik maliyeti = 12,15 + 7,26 + 9 = 28,41 TL/adet oldu. Bir de ürün üzerinde direk olarak çalışmayıp da olmazsa olmaz yönetim maliyetleri var. 2 yönetici ve bir de çaycı. Bu arkadaşlar da ayda giydirilmiş olarak toplam = 15200 TL alıyorlar diyelim.

Maliyet hesaplama sistemi nedir?​

Maliyet sistemleri, ürünlerin maliyetlerini hesaplayan, maliyet giderlerini izleyen ve bu giderlerin kontrol edilmesine yardımcı olan sistemler olarak tanımlanmaktadır. Maliyet hesaplama sistemleri, maliyetlerin raporlanmasına odaklanırken, maliyet yönetim sistemlerinin kapsamları ise çok daha geniştir.
Maliyet hesabını kim yapar?
Maliyet muhasebesi uzmanı, bir ürün ya da hizmetin ne kadara mal edildiğini hesaplamakla görevlidir. Bunu hesaplarken de farklı metotlardan yararlanır.
Maliyet sistemi ne demek?
Maliyet sistemleri; üretim maliyetinin hesaplanmasında kullanılan giderlerin, faaliyet hacmi ile ilişkileri dikkate alınarak sınıflandırılır. Üretim maliyetinin hesaplanmasında, üretimle ilgili olarak katlanılan tüm giderler dikkate alınır.

Yaklaşık maliyet cetvelini kim hazırlar?​

Bu maliyetin tespit edilmesi işi piyasada ağırlıklı olarak inşaat mühendisleri tarafından, tesisat ve elektrikle ilgili kısımlar da makine mühendisleri ve elektrik mühendisleri tarafından yapılır.

Birim maliyet nasıl hesaplanır örnek?​

Birim maliyet hesaplama formülü şu şekildedir; Birim Başına Maliyet= ( Toplam Sabit Maliyetler + Toplam Değişken Maliyetler ) / Üretilen Toplam Birimler.
Maliyet hesaplama yöntemleri nelerdir?
Maliyet yöntemlerini ya da sistemlerini şöyle sıralamak mümkündür :

Geri