- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 207.426
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Bir üniversiteden başka üniversiteye geçiş nasıl olur?
Yatay geçiş yapmak için aranan ilk şart yüksek not ortalamasıdır. İstenen en düşük not ortalamasını üniversiteler kendisi belirler ve genelde en düşük ortalama 4.00 üzerinden 3.00 ile 3.50 arasında değişir. Öğrenciler en erken 1. öğretim yılını tamamladıklarında yatay geçiş başvurusu yapabilir.2 yıllık bölümlerde yatay geçiş var mi?
(6) Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanı, geçmek istediği programın taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir. Bu şartları sağlayan adaylar, önlisans programlardan lisans programlarına, lisans programlarından önlisans programlarına da yatay geçiş yapılabilir.2 yıllık üniversite yatay geçiş nasıl yapılır?
Ön lisans programlarında (2 yıllık) ilk yarıyıl ya da son yarıyıl için; lisans programlarıda ise (4 yıllık) ilk yıl ya da son yıl için başvuru yapılamaz. Başvuru zamanı: Başvurular genellikle yaz aylarında yapılır. Her üniversite kendi başvuru tarihini belirler ve bunu web sitesinde yayınlar.
Üniversite değişikliği nasıl olur?
Yatay Geçiş Şartları
- Okuduğunuz üniversitede alttan kalan dersinizin olmaması gerekir.
- Okuduğunuz bölümde not ortalamanız 4.00 üzerinden en az 2.00 olmalı
- Üniversiteye yerleştiğiniz yıl geçmek istediğiniz üniversite ile almış olduğunuz puan arasında maksimum -+15 puan olmalıdır.
Bölümler arası geçiş var mı?
Eğitim sürecinde bölümler arası geçiş yapılmaz. * Bazı üniversitelerde bölümler arası yatay geçiş için o dönem yapılacak LYS’ye girme şartı bulunabilir. * Yatay geçiş yapılmak istenen bölüme talep %10’dan fazla olduğu takdirde en yüksek puanda başlanarak yerleştirme yapılır.Hangi bölümler arasında yatay geçiş yapılabilir?
Yatay geçiş, bir üniversitenin bir bölümünde eğitim gören öğrencinin eğitimine başka bir üniversitede farklı bölümde veya başka bir üniversitede aynı bölümde devam etmesini sağlayan sistemdir. Yatay geçiş; öğrencinin not ortalaması, ÖSYM puanı vb. şartları taşıması durumunda tüm sınıflarda yapılabilmektedir.Ilk sene yatay geçiş yapılır mı?
Yatay Geçiş birinci dönemin sonundan itibaren yapılabilir. Fakat bazı üniversiteler geçiş için dönem aralarını kabul etmeyip ilk yılın sonunda yatay geçişe izin veriyorlar. Birinci yıldan son yıla kadar geçiş yapabilirsiniz fakat son yıl geçiş yapamazsınız.
Yatay geçiş yapanlar kaçıncı sınıftan başlar?
– Ortalama ile Yatay Geçiş (GNO): Ortalama ile birinci sınıfın ikinci yarıyılına başlarken ve ikinci sınıfın ilk yarıyılına (üçüncü yarıyıla) başlarken yatay geçiş yapabilirsin. Hazırlık sınıfında ortalama ile yatay geçiş yapılamamaktadır.