- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Bir tutam ne kadar oluyor?
Tutam kelimesi; avuç içi veya parmak uçlarıyla tutulabilen miktarda olan anlamında ama net bir ölçü değil. Bu miktar, kişinin elinin ölçüsüne göre değişiyor. Konu sağlık olunca ise ”bir tutam” kelimesinin anlamı daha da önem kazanıyor.Sakal kaç parmak olmalı?
İşi şansa bırakmak istemiyorsanız, sakal çizginizi Adem elmanızın iki parmak (veya yaklaşık 4 santim) yukarısında belirlemenizi öneririz. Bu ipucu sayesinde sakal boyun çizginizi fazla yüksek belirlemekten ve doğal olmayan köşeli bir sakal çizgisi sorunu yaşamaktan kaçınırsınız.
Sünnet olan sakal nasıl olmalı?
Sünnet olan sakal ise genellikle avucun içine sığacak yoğunlukta olmalıdır. Dilerim ki Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.)’in bu sünneti gibi her sünnetine, ahlakına, edebine, hoşgörüsüne, toleransına, kaynaştırıcı duruşuna da uymaya gayret ederiz.
Arşın ve kulaç nedir?
Farsça’ya kulaç, Bulgarca gibi bazı Balkan dillerine kolaç şeklinde geçen kelimenin (Vekov, XXVI/1-2 [1998], s. 122) Arapça’sı bâ’ (bev’, bû’), Farsça’sı bâzdır. Eski İbrânî kulacı (= 2 adım = 4 arşın = 24 kabza = 96 parmak =) 1,8 m., Grek kulacı 1,85 m. olarak hesaplanmaktadır.Sakal hangi hizada kesilir?
İPUCU 6: Kılın hem uzama yönüne hem tersine doğru tıraş olun Sakal ve bıyık kılları her iki yöne doğru da uzar, bu nedenle tıraş olurken duruma göre hem uzama yönüne hem tersine doğru tıraş olabilirsiniz.
Bir arşın ne kadar?
Daha çok çarşı ve pazarda kullanılırdı. Metre hesabıyla çarşı arşını 68 cm’dir. bir mi’mār arşını = 24 parmak = 240 ḫaṭṭ, ortalama 75.774 cm’dir.
Arşın nedir: Metrenin resmen kabulüne kadar kullanılan eski bir uzunluk ölçü birimi ve aletidir. Sözlükte “Yaklaşık 68 cm’ye eşit olan uzunluk ölçüsüdür. Bir kol boyu ve ya büyük bir adım genişliğidir. Mesela 60 arşın 40.8 metre eder.
Sakal kaç numara kesilmeli?
Kirli sakal için en ideal uzunluk 1-3 mm olarak tabir edilir.
Ters yönde çıkan sakal nasıl düzelir?
Sakalın çıkış yönünün değiştirilmesi mümkün değildir. Deri altından uzayan kök hangi açıyla çıkıyorsa sakal o yönde uzar. Bu hem genetik hem de cildin yapısıyla oluşan bir durumdur.