AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir Turk vatandasi uluslararasi okul acabilir mi?

Editör

Yeni Üye

Bir Türk vatandaşı uluslararası okul açabilir mi?​

Türkiye’de uluslararası okullar, 4875 sayılı Doğrudan Yabancı Yatırım Kanunu çerçevesinde Bakanlar Kurulu’nun izni ile yabancı uyruklu gerçek ve tüzel kişiler tarafından veya Türk vatandaşları ile ortaklık yapılarak açılabilir.

Türkiyede kaç tane uluslararası lise var?​

Şu anda Türkiye’de, 67 tane Uluslararası Lisans Akreditasyonu veren okul bulunmaktadır. Bu okullar, İngilizce, Almanca, Türkçe ve diğer dillerde eğitim vermektedir.

CIS belgesi nedir?​

CIS belgesi nedir?
CIS (Council of International Schools-Uluslararası Okullar Konseyi), ilköğretim ve lise düzeyindeki okulların, öngörülen kalitede eğitim verdiğini onaylayan, dünyaca tanınmış saygın bir kuruluştur. Akreditasyon belgesinin alınması okullar için uzun ve emek yoğun bir çalışma gerektirir.

Uluslararası Okul nasıl açılır?​

Uluslararası Okul nasıl açılır?
Anne ve babanın ikisinin de Türk vatandaşlığının bulunmaması gerekir. KİMLER OKUL AÇABİLİR? Bu okullar yabancı uyruklu gerçek ve tüzel kişiler tarafından veya Türk vatandaşlarıyla ortaklık yolu ile 4875 sayılı Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu çerçevesinde Bakanlar Kurulu’nun izniyle açılabilir.

Yabancılar okul açabilir mi?​

Türkiye Cumhuriyeti uyruklu gerçek kişiler, özel hukuk tüzel kişileri veya özel hukuk hükümlerine göre yönetilen tüzel kişiler de kendi adlarına aynı amaçla milletlerarası mahiyette özel öğretim kurumu açabilir.

Türkiyede kaç Fransız Lisesi var?​

Bugün Türkiye’de altı tane Fransız okulu bulunuyor. Saint Benoit, Sainte Pulcherie, Notre Dame de Sion, Saint Joseph (İstanbul), Saint Joseph (İzmir) ve Saint Michel liseleri.

Uluslararası lise ne demek?​

Uluslararası lise ne demek?
Uluslararası liseler özellikle sahip oldukları uluslararası projelerde çalışma ve çok-kültürlü eğitim atmosferiyle ön plana çıkmaktadırlar. Aynı zamanda çift-diploma ve sertifika imkanlarıyla yurt dışında üniversitelere giriş sorun olmaktan çıkmaktadır.

SEPA havalesi ne demek?​

SEPA havalesi ne demek?
SEPA (veya Single Euro Payments Area – Avrupa Tek Ödeme Alanı) sınırlar arası euro (EUR) banka transferleri için yeni bir yoldur. SEPA’nın amacı bölgedeki sınırlar arası EUR transferlerini kendi ülkeniz içindeki bir yerel transferle eş kılmaktır.
Akreditasyonu ne demek?​
Akreditasyon: Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirli bir alanda önceden belirlenmiş akademik ve alana özgü standartların bir yükseköğretim programı ve yükseköğretim kurumu tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite güvence sürecidir.

Uluslararası okulların Türkiye'de açılması konusunda detaylı bilgiler verilmiştir. Bir Türk vatandaşı da yabancı uyruklu kişilerle ortaklık yaparak bu tür okulları açabilir. Ayrıca, Türkiye'de 67 adet Uluslararası Lisans Akreditasyonu veren okul bulunmaktadır ve bu okullar farklı dillerde eğitim verebilmektedir.

CIS belgesi, Council of International Schools (Uluslararası Okullar Konseyi) tarafından verilen bir belgedir. Bu belgeyle ilköğretim ve lise düzeyindeki okulların kaliteli eğitim verdiği onaylanır. Türkiye’de bulunan Fransız okullarının da sayısı altıdır ve bu okullar öğrencilere Fransız eğitimi sunmaktadır.

Uluslararası liseler, uluslararası projelerde çalışma fırsatı sağlayan, çok-kültürlü bir eğitim ortamı sunan ve öğrencilere çift-diploma ve sertifika imkanı sunan okullardır. Ayrıca, SEPA havalesi Avrupa Tek Ödeme Alanı'nda sınırlar arası Euro banka transferlerini kolaylaştıran bir sistemdir.

Akreditasyon ise Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirli standartları karşılayıp karşılamadığını ölçen bir değerlendirme ve dış kalite güvence sürecidir. Bu süreç, yükseköğretim kurumlarının ve programlarının kalitesini belirlemek için önemlidir.

Geri