SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Bir Taneyle Asla Yetinmeyeceğiniz Antep Yöntemi Nohut Dürüm Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı nohut
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Dürüm için;
6 adet lavaş
Patates kızartması
Salata
Soğan
Bir Taneyle Asla Yetinmeyeceğiniz Antep Yöntemi Nohut Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Nohutlar bir gece evvelce ıslatılır.
Islanan nohut düdüklü tencerede üstünü geçene kadar suyla 30 dk haşlanır.
Haşlanan nohutlar büyük bir çatal yardımıyla ezilir.
Uygun bir tavada sıvı yağ ve salçalar bir ölçü kavurulur.
Ardından nohutlar eklenir.
Baharatları da ekleyip nohut istediğiniz kıvamı alana kadar kavurulur.
Dürümün içine koymak için kızartmalık patatesler soyulup kibrit formunda doğranıp 10 dk kadar suda bekletilir.
Nişastası ayrılan patatesler kızartılır.
İsteğe nazaran mevsim salata ve soğan hazırlanıp dürümün ortasına koyulur.
Bir Taneyle Asla Yetinmeyeceğiniz Antep Yöntemi Nohut Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı nohut
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Dürüm için;
6 adet lavaş
Patates kızartması
Salata
Soğan
Bir Taneyle Asla Yetinmeyeceğiniz Antep Yöntemi Nohut Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Nohutlar bir gece evvelce ıslatılır.
Islanan nohut düdüklü tencerede üstünü geçene kadar suyla 30 dk haşlanır.
Haşlanan nohutlar büyük bir çatal yardımıyla ezilir.
Uygun bir tavada sıvı yağ ve salçalar bir ölçü kavurulur.
Ardından nohutlar eklenir.
Baharatları da ekleyip nohut istediğiniz kıvamı alana kadar kavurulur.
Dürümün içine koymak için kızartmalık patatesler soyulup kibrit formunda doğranıp 10 dk kadar suda bekletilir.
Nişastası ayrılan patatesler kızartılır.
İsteğe nazaran mevsim salata ve soğan hazırlanıp dürümün ortasına koyulur.
Bir Taneyle Asla Yetinmeyeceğiniz Antep Yöntemi Nohut Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı