- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Bir stajyer nasıl olmalı?
Başarılı Bir Stajyerlik İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler- 1-İşteki ilk gününüzü sağlama alın.
- 2-Patronunuz gibi giyinin.
- 3-Eğitiminizi ciddiye alın.
- 4-Öğrenmeye istekli olduğunuzu gösterin.
- 5-Yapılan her toplantıya gidin.
- 6-Her zaman daha fazla iş isteyin ve asla sıkılmış görünmeyin.
- 7-Kendi başınıza öğrenmeye çalışın.
Asıl stajyer ne demek?
Stajyer Ne Demek? Stajyerlik, eğitim öğretim süreci boyunca öğrenilen bilgi ve teoriyi, profesyonel bir ortamda pratik uygulamaya çevirebilecek deneysel öğrenme yoludur. İşveren, stajyer yeteneklerini yönlendirme, eğitme ve değerlendirmeden sorumlu olur.
Stajyer olmak için ne yapmalıyız?
Genel olarak öğrenim görürken stajyer olunur. İkinci veya üçüncü sınıftayken ilgili meslek üzerinden firmalara başvurmak ve kabul edilmek yeterlidir. Böylece ilgili meslek üzerinden kişi staj yapma hakkını elde eder ve stajyer olur. Stajyer olmak için o meslek grubu kapsamında eğitim almak gerekmektedir.
Stajda nasıl giyinmeli?
Bence kumaş ama öyle çok da klasik olmayan bir pantolon giyebilirsiniz. Yırtık olmayan ve fazla renk geçişleri olmayan düz bir mom Jean da ortama göre olabilir. Üzerine de düz bir bluz, güzel bir gömlek (mangoda hoş modeller vardı günlük ama şık modeller) olabilir.Yeni mezun stajyer nedir?
Stajyer, iş deneyimi kazanmak veya bir yeterlilik için gereklilikleri yerine getirmek için çalışan bir üniversite öğrencisi veya yeni mezun olarak tanımlanabilir. Stajlar ise onları yapan stajyerlere bir kariyer yolunda giriş seviyesi iş deneyimi sağlayan geçici işlerdir.
Staj bana ne katar?
Staj yapmak deneyim kazandırır! Stajda öğrendiklerinizle ileride olası krizlerde nasıl yola çıkmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. İş anlamında kendinizi geliştirmenin ve okulda öğrendiklerinizi pekiştirmenin en iyi yollarından biri “yaşayarak öğrenmek”tir.