AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir sirkette kac mudur olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.369
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bir şirkette kaç müdür olur?​

Limited şirkette bir veya birden fazla müdür olabilir. Müdür seçimi ortaklar arasından veya şirket dışından yapılabilir. Ancak mutlaka ortaklar içinden birinin de şirkette müdür sıfatını taşıması gerekir.

Bir kişi iki şirkette müdür olur mu?​

Bir kişi birden çok şirkette müdür seçilmesine engel bir düzenleme bulunmamaktadır.
TTK mesul müdür?
Limited şirketlerde müdür, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun (“TTK”) 623 ila 630. maddelerinde şirketin yönetim ve temsili kapsamında düzenlenmiştir. TTK ile şirket ortaklarının doğrudan müdür olmasını öngören özden organ ilkesi terkedilerek seçilmiş yönetim organı ilkesi benimsenir.

Şirket müdürünün görevleri nelerdir?​

Yönetici, personel, tedarikçi ve müşteriler ile güven odaklı ve uzun vadeli ilişkiler kurmak, İşletmenin faaliyet gösterdiği alan kapsamında, ilgili yasa ve yönetmeliklere uygunluğunu denetlemek, İşletmenin temizlik, güvenlik, bakım ve teknik ihtiyaçlarının uygun şekilde karşılanmasını sağlamak.

Şubeye müdür atamak zorunlu mu?​

Şubeye en az bir müdür atanması zorunlu olmakla birlikte bu müdürlerden en az birine şubeyi her konuda temsile yetkili olması da bir başka zorunluluktur.
Tek kişilik limited şirketlerde müdür?
Sermayenin tamamı bir kişiye ait olan limited şirketlerde, sermaye sahibi tek başına müdür olabileceği gibi kendinden başka da müdür veya müdürler atayabilir. Limited şirketlerde en az bir ortağın müdür olması şartıyla ortaklar haricinde birden fazla müdür tayin edilebilir.
Limited şirketlerde yönetim yetkisi müdür sıfatını taşıyan tek bir kişiye veya birden fazla kişiye aittir. Müdür veya müdürler şirket ortakları arasından seçilebildiği gibi, tamamen şirkete yabancı bir kişinin de müdür olarak seçilmesi kanunen mümkündür.
GENEL MÜDÜR GÖREV TANIMI YETKİ VE SORUMLULUKLARI
Şube müdürü maaşı ne kadar?
Kariyerinde Maaşlar

Şubeye sermaye tahsisi zorunlu mu?​

Şube için ayrı bir sermaye tahsisi zorunluluğu bulunmamaktadır. Şube sermayesinin merkez sermayesinin sermayesinden karşılanacağına yönelik karar alınabilir. Şube için ayrı bir sermaye tahsis edilmek istenmesi halinde bu yönde de karar alınabilecektir.
 
Geri
Üst