AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir sinif ogretmeni kac saat derse girebilir?

Editör

Yeni Üye

Bir sınıf öğretmeni kaç saat derse girebilir?​

4-Kararın 9.maddesinin (a).bendinin alt (1). bendinde sınıf öğretmenlerinin 8 saate kadar ilköğretim, ortaöğretim ve yaygın eğitim kurumlarında derse girebileceği yazmaktadır.

Sınıf öğretmenleri haftada kaç saat canlı ders yapacak?​

* 22 Eylül itibari ile 5, 6, 7, 9, 10, ve 11. sınıflar haftalık 24 saat, 8 ve 12. sınıflar haftalık 36 saat canlı ders yapabilecekler.
2 gün okula gitmeyince kaç saat ek ders kesilir?​
ilkokul öğretmenleri ek dersini haftalık 18 saat tamamladıktan sonra alır. bir sınıf öğretmeni 2 günlük rapor ile 12 saat derse girmemiş, 18 saat ders vermiş olur. yani, sadece vermek zorunda olduğu ders kadar derse girmiştir.

Evde eğitim 40 saate dahil mi?​

Evde eğitim 40 saate dahil mi?
Söz konusu yazıda bu hususlar açıklandıktan sonra 40 saat sınırına bir anlam verilememiştir denilerek durum açıklığa kavuşturulmuştur. Buna iyep,evde eğitim vs dahil değildir. YAni 40 saat aşılabilir ve ücreti ödenir. 30 saat dersi olan branş öğretmeni BEP yapamaz. 21 saati var ise 9 saate kadar BEP yapar.

Sınıf öğretmenleri Bir günde en fazla kaç saat derse girer?​

Sınıf öğretmenleri Bir günde en fazla kaç saat derse girer?
Branş öğretmeninin gireceği ders saati sayısı 30 saattir. öğretmen eksikliğinde 30 üstü saat derse de girebilir ancak öğretmene 20 saatten fazla ek ders verilmez.

Sınıf öğretmeni bir ayda kaç saat ek ders alır?​

Bilindiği üzere sınıf öğretmenleri haftada 18 saat maaş karşılı derse girmekte ve 12 saat ek ders ücreti almakta idi. Birde 30 saat üzerinden 3 saat DDH ek ders ücreti alan sınıf öğretmenlerimiz şimdi 2 saatte ekstra “Öğrenci Sosyal ve Kişilik Hizmetleri” görevine karşılık 2 saat daha ek ders ücreti alacaktır.

Sınıf öğretmenleri haftada kaç saat çalışır?​

a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat, b) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftada 18 saat, c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat, ç) Atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat, ders okutmakla yükümlüdürler.
Ilkokullar günde kaç saat canlı ders yapacak?​
Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ‘canlı dersler için ilkokullarda günlük toplam 4 ders saati, ortaokullarda günlük toplam 6 ders saati aşılmamalıdır.

2 gün gelmeyen sınıf öğretmeni kaç saat ek ders alır?​

2 gün gelmeyen sınıf öğretmeni kaç saat ek ders alır?
Yani iki gün rapor alan sınıf öğretmeninin ek dersinden 14 saat ücret kesilir. O hafta sınıf öğretmeni 1 saat ek ders alır. Haftada 2 gün raporlu olan öğretmenin nöbet günleri o günlere denk gelmişse nöbet ek ders ücreti alamaz. Nöbeti rapor günü dışında bir güne denk gelmişse nöbet ek dersi alır.

2 gün rapor alan branş öğretmenin kaç saat ek dersi kesilir?​

2 gün rapor alan branş öğretmenin kaç saat ek dersi kesilir?
*Bu Öğretmen 2 gün rapor alırsa; Pazartesi ve salı günü toplam 14 saati varsa 14 saate girmediği için 16 saat derse girmiş olur. 16-15=1 saat ek ders. Toplamda 16+5(DYK)=21 saatten 2 saat planlama alır. Sınıfı olduğundan 2 saat rehberlikten alır. Toplamda 1+2+2=5 saat ek ders alır 15 saat ek dersi kesilmiş olur.

Evde eğitim kaç saate kadar verilebilir?​

Bir “evde eğitim öğrencisi 30 saate kadar ders alabilir. Ancak bunu farklı öğretmenlerden almak durumundadır. Bu durumda bir öğretmen öğrencinin 8 saatlik dersine girerken başka bir öğretmen de başka 8 saate kadar dersine girebilecek.

30 saat derse giren öğretmen evde eğitim verebilir mi?​

Zaten üzerinde sınıf görevi bulunan sınıf öğretmenleri haftada 30 saat ders okuttuğundan ve ek ders ücreti ödemelerine ilişkin karar uyarınca haftada 30 saatten fazla ders okutamayacağından evde eğitim hizmetleri kapsamında görev almalarına da imkan bulunmamaktadır.
Sınıf öğretmeni kaç saat ek ders alır 2022?​
15 saat haftalık ders süresini dolduran branş öğretmenleri için ise önemli bir gelir kapısı olan ek dersler haftada 20 saat ile sınırlandırılmıştır. Yani bir branş öğretmeni haftada en fazla 20 ek ders alabiliyor. branş öğretmeninin haftalık gireceği ders sayısı 30 saattir.

Sınıf öğretmeni haftada kaç saat ek ders alır 2022?​

Sınıf öğretmeni haftada kaç saat ek ders alır 2022?
Toplu sözleşmelerde uzlaşma sağlanan madde uyarınca okul öncesi ve sınıf öğretmenlerine haftada 17 saat ek ders ücreti ödenecek.

Sınıf öğretmenlerinin haftada kaç saat derse girebileceğine dair belirli kurallar vardır. Örneğin, ilköğretim, ortaöğretim ve yaygın eğitim kurumlarında çalışan sınıf öğretmenleri, Kararın 9. maddesinin (a) bendinin alt (1). bendine göre haftada en fazla 8 saate kadar derse girebilirler.

Sınıf öğretmenleri haftada kaç saat canlı ders yapacaklarına dair ise belirli düzenlemeler bulunmaktadır. Örneğin, 22 Eylül itibariyle 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflardaki sınıf öğretmenleri haftalık 24 saat, 8 ve 12. sınıflardaki sınıf öğretmenleri ise haftalık 36 saat canlı ders yapabileceklerdir.

Sınıf öğretmenlerinin bir günde en fazla kaç saat derse girebileceği de belirli kurallara tabidir. Branş öğretmenleri genellikle 30 saat derse girebilirler ancak öğretmen eksikliği durumunda bu süre aşılabilmektedir. Ancak öğretmene 20 saatten fazla ek ders verilmemektedir.

Ek ders konusunda sınıf öğretmenlerinin de belirli düzenlemelere tabi olduğunu görüyoruz. Örneğin, sınıf öğretmenleri haftada 18 saat maaş karşılığı derse girerken, 12 saat ek ders ücreti almaktadırlar. Ayrıca, 30 saatten fazla ders veren sınıf öğretmenleri için ek ders ücreti ödemeleri sınırlandırılmıştır.

Bu açıklamalardan da anlaşılacağı üzere sınıf öğretmenlerinin derse giriş süreleri, canlı ders süreleri, ek ders alımı ve çalışma saatleri belirli düzenlemelere tabidir ve mevzuata uygun şekilde gerçekleşmektedir.

Geri