AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir sinif kac kisi olmali?

Editör

Yeni Üye

Bir sınıf kaç kişi olmalı?​

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki eğitim kurumlarında sınıf mevcudu en az 30 kişi, en fazla 40 kişi olabilecektir. Eğer sınıf mevcudu 30’dan azsa bu durum e-okul sistemine işlenir ve diğer okullardan nakil kabul edilir. Eğer mevcut 40’ı geçiyorsa bu durumda da şube sayısı arttırılacaktır.

Derslikler kaç m2 olmalı?​

1- Derslik: En az 15 m2 büyüklüğünde 4 derslik olmalıdır. Her birey için 2,5 m2 yer hesaplanır. Sınıflar en fazla 10 bireyden oluşur. 2- Uygulama dersliği: En büyük derslik alanı kadar 4 uygulama dersliği olmalıdır.

Okul öncesi eğitim sınıflarında her bir çocuğa kaç metrekare alan düşmelidir?​

Okul öncesi eğitim sınıflarında her bir çocuğa kaç metrekare alan düşmelidir?
Sınıfların genişliği her çocuk başına 3-4m2 hesaplanarak planlanmalı, açık hava oyun alanı ise, her çocuk için 7-14 m2 arasında, okulun olanaklarına göre düşünülmelidir(7).

Bir müdür odası kaç m2 olmalı?​

Bir müdür odası kaç m2 olmalı?
kurumlarda bulunması gereken bölümler: 1- Müdür odası: En az 10 m2 olmalıdır. 2- Müdür yardımcısı odası: (isteğe bağlı) En az 10 m2 olmalıdır. 3- Öğretmenler odası: 8 öğretmene kadar en az 12 m2 olmalıdır. 8’den fazla her öğretmen için 1,5 m2 yer ilave edilir.

Bir anaokulu kaç metrekare olmalı?​

Tavsiyemiz en az 400 m2 kapalı alan ve 150 m2 bahçe olması yönündedir.

Devlet Anaokulu sınıf mevcudu kaç olmalı?​

Böylelikle çocukların okul öncesi eğitime erişimini kolaylaştıracak önemli bir adım atıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, köy ve benzeri yerleşim yerlerinde ana sınıfı açılabilmesi için gerekli öğrenci sayısını güncelledi. Yapılan son düzenlemeye göre; ana sınıfı açabilmek için artık 5 öğrenci yeterli olacak.

Liselerde sınıf mevcudu en fazla kaç olabilir?​

Liselerde sınıf mevcudu en fazla kaç olabilir?
Sınavla öğrenci alacak liselerin listesinin ve kontenjanlarının yer aldığı Liseye Geçiş Sınavı (LGS) başvuru kılavuzuna göre sınavla öğrenci alan Anadolu liselerinde sınıf mevcutları 40’a kadar çıkabilecek. Fen ve sosyal bilimler liselerinde bu sayı 34 olacak.