- Konu Yazar
Bir sendikanın delege sayısı neye göre belirlenir?
Sendika genel kurulunun delege sayısı beşyüzden çok olmamak üzere tüzüğünde belirlenir. İşçi ve işveren konfederasyonu genel kurulu,üye sendikalarca seçilen en çok beşyüz delegeden oluşur. Üye sendikaların genel kurulda kaç delegeyle temsil edileceği konfederasyon tüzüğünde belirlenir.Sendika başkanlığı seçimi nasıl yapılır?
Hakim, bir başkan ve iki üyeden oluşan seçim sandık kurulu oluşturur. Sandık kurulu başkanı en az on yıllık hizmeti bulunan Devlet memurları, diğer üyeleri ise aday olmayan üye veya delegeler arasından seçilir. Ayrıca,aynı şekilde bir yedek başkan ve iki yedek üye de belirlenir.
Parti ilçe başkanı nasıl seçilir?
İlçe başkanı ile ilçe yönetim kurulu ilçe kongresince seçilir. İlçe başkanı ile ilçe yönetim kurulunun; seçim şekli ve il yönetim kurulunca veya merkez karar ve yönetim kurulunca hangi hallerde ve nasıl işten el çektirileceği ve geçici yönetim kurulunun nasıl oluşturulacağı parti tüzüğünde gösterilir.
Memur sendika temsilci sayısı neye göre belirlenir?
İşyerindeki kamu görevlisi sayısı 200’e kadar ise bir, 201-600 arasında ise en çok iki, 601-1000 arasında ise en çok üç, 1001-2000 arasında ise en çok dört, 2000’den fazla ise en çok beş işyeri sendika temsilcisi seçilebilir. Bu temsilcilerden biri ilgili sendika tarafından baştemsilci olarak görevlendirilebilir.Bir partide delege nasıl olunur?
2820 sayılı Siyasi Partiler Kanununun 20 maddesinin; 3. fıkrasında; “Delege seçimleri; köy ve mahallelerde partinin bu yerlerde son genel seçimde aldığı oy miktarı, seçime katılmamış partilerde ise üye sayısı esas alınmak suretiyle bu yerlere verilecek kontenjanlara göre yapılır.
Ilçe yönetim kurulu kaç kişiden oluşur?
İlçe yönetim kurulu, ilçe başkanı dahil en az beş üyeden kurulur. ilçe başkanı ile ilçe yönetim kurulunun ilçe kongresince nasıl seçileceği, il yönetim kurulunca veya mer kez karar organınca ne gibi hallerde ve nasıl işten el çektirileceği ve geçici yönetim kurulunun nasıl kurula cağı, parti tüzüğünde gösterilir.
Siyasi parti ilçe teşkilatı nasıl kurulur?
Siyasi Parti İşlemleri- Genel merkez tarafından yapılan Atama Belgesi ( Yetki belgesi) Seçim veya Atamadan başlayarak, on beş gün içinde yazı ile bildirilir.
- Parti Kuruluş Bildirimi.
- Kurucu üyelere ait belgeler. ( Nüfus ve İkametgah belgesi, adli sicil belgeleri)
- Kurucu üyelerin şahsi beyannameleri.
Memur sendika Temsilcisi nasıl seçilir?
Madde 23 – (Değişik: 4/4/2012-6289/16 md.) İşyerlerinde 30 uncu madde uyarınca yapılan tespite göre kamu görevlilerinden en çok üye kaydetmiş sendika, işyeri sendika temsilcisi seçmeye yetkilidir.