AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir sayinin ussu negatif ise ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bir sayının üssü negatif ise ne olur?​

Negatif sayıların çift kuvvetleri pozitif , tek kuvvetleri ise negatif tir. Örneğin, ( –2 )– 2 ‘nin kuvveti çift olduğu için değeri pozitiftir; ( –2 )– 3 ‘nin kuvveti tek olduğu için değeri negatiftir. (Taban pozitif olduğu için sonuç da pozitiftir .) (Taban negatif ve kuvvet tek olduğu için sonuç da negatiftir .)

Negatif üslü sayı nasıl hesaplanır?​

- Üslü sayı nedir?
- Üslü sayılar nasıl hesaplanır?
- Negatif üslü sayılar nasıl hesaplanır? Rasyonel bir sayının üssü negatifse tabandaki rasyonel sayı ters çevrilir. Örneğin, (3/4)-2 = (4/3)2 = (4 x 4) / 3 x 3 = 16 / 9.
Bir sayının 0 kuvveti kaça eşittir?​
Sıfır dışında, herhangi bir sayının sıfırıncı kuvveti bire eşittir. Sıfırın herhangi bir pozitif kuvveti ise sıfıra.

1 in tüm kuvvetleri 1 midir?​

1 in tüm kuvvetleri 1 midir?
Bu nedenle, 1 ‘in tüm kuvvetleri 1 ‘e eşittir.

Negatif bir tam sayının çift kuvveti nedir?​

Negatif bir tam sayının çift kuvveti nedir?
Negatif bir sayının üssü çift bir sayı ise sonuç pozitif olacaktır. Çünkü negatif çarpı negatif pozitif yapar.

Matematikte negatif ne anlama gelir?​

Negatif sayı, matematikte sıfırdan küçük olan gerçek sayılardır. Negatif sayılar karşıtlıkları temsil eder. Eğer pozitif sağa doğru hareketi temsil ediyorsa, negatif sola doğru bir hareketi temsil eder.

Üslü sayılarda hesaplama nasıl yapılır?​

Üslü sayı hesaplamak için tek yapmanız gereken hesaplayacağınız sayı veya sayıları bir kenara yazmak ve üslerini de diğer kenara yazmak olacaktır. Ardından bu sayıları sırasıyla “Sayı” ve “Üs” bölümlerine girdikten sonra “Hesapla” tuşuna tıklayarak hesaplayabilirsiniz.
Üs hesaplama nasıl yapılır?​
ÜS HESAPLAMA FORMÜLÜ NEDİR? Üs hesaplamanın formülü a.a.a.a….a.a.a = an şeklinde tarif edilir. Bu formül için a taban n ise üs sayıdır. Bu aslında örneğin a 5 olsun 5*5*5*5*5=an demektir. 5 üzeri 2 demek bir kez beş ile beşi çarpmak demektir.

0 üssü 2 kaç eder?​

0 üssü 2 kaç eder?
Şimdi biraz 0. ve 1. kuvvetlerin üzerinde duralım. 2 üssü 0 neye eşit olacak? Üsteki sayı, 1 ile bu sayıyı kaç kere çarpacağımızı gösteriyor. 1’i yazalım. Bunu, 0 kere 2 ile çarpacağız. Yani sonuç 1.

Her tam sayının sıfırıncı kuvveti 1 midir?​

Her tam sayının sıfırıncı kuvveti 1 midir?
Soruda da olduğu gibi bir sayının 0. kuvveti 1dir. Bu bütün sayılarda geçerlidir.

0 in tüm kuvvetleri 1 midir?​

Bütün sayıların 1 kuvveti nedir?​

Yani, herhangi bir sayının 1. kuvveti, o sayının kendisine eşittir.
 
Evet, doğru anlamışsınız. Bir sayının üssü negatif ise sonucu hesaplamak için bazı kuralları takip etmek gerekmektedir. Negatif bir sayının çift kuvveti pozitif olurken, tek kuvveti negatif olmaktadır. Örneğin, (-2)^2 ifadesinde çift kuvvet olduğu için sonuç pozitif olacak ancak (-2)^3 ifadesinde tek kuvvet olduğu için sonuç negatif olacaktır. Taban pozitif olduğunda sonuç da pozitif olurken, taban negatif ve kuvvet tek olduğunda sonuç da negatif olmaktadır.

Negatif üslü sayılar hesaplanırken ise rasyonel bir sayının negatif üssü olduğu durumlarda tabandaki rasyonel sayı ters çevrilir. Örneğin, (3/4)^-2 işlemini hesaplarken (3/4)^-2 = (4/3)^2 = (4 x 4) / (3 x 3) = 16 / 9 şeklinde hesaplama yapılır.

Ayrıca, herhangi bir sayının sıfırıncı kuvveti bir olur. Yani, 0^n = 1, n herhangi bir sayı olabilir.

1'in tüm kuvvetleri ise her zaman bir olacaktır. Yani, 1^1 = 1, 1^2 = 1, 1^3 = 1 şeklinde devam eder.

Negatif bir tam sayının çift kuvveti ise sonuç pozitif olacaktır çünkü negatif çarpı negatif pozitif yapar. Örneğin, (-3)^2 = 9 olacaktır.

Negatif sayılar matematikte sıfırdan küçük olan gerçek sayıları ifade eder. Negatif sayılar sağa doğru pozitif sayıları temsil ederken, sola doğru bir hareketi temsil ederler.

Üslü sayılarda hesaplama yaparken ise hesaplayacağınız sayı veya sayıları bir kenara yazmak ve üslerini diğer kenara yazmak gerekmektedir. Daha sonra bu sayıları sırasıyla "Sayı" ve "Üs" bölümlerine girdikten sonra "Hesapla" tuşuna tıklayarak sonucu bulabilirsiniz.

Son olarak, herhangi bir sayının 1. kuvveti o sayının kendisine eşittir. Yani, herhangi bir sayının 1. kuvveti o sayıya eşittir.
 
Geri
Üst