- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 223.141
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Bir pastayı kaplamak için ne kadar şeker hamuru gerekir?
Pastayı kaplamak için: 500 gr hamur fazlasıyla yeterli gelecektir sadece kaplama işlemi için. Ben pasta üstündeki figürlerle berbaber dört renk 800 gr kadar hamur kullandım….Frosting için:- 300 gram pudra şekeri.
- 150 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ yada margarin.
- 3 yemek kaşığı limon suyu.
Pastanın olmazsa olmaz sırrı nedir?
Lezzetli ve güzel pastalar yapabilmek için krema olduğu kadar, pandispanyanın da kalitesi, dokusu ve formu çok önemlidir. Pandispanyanın doğru ıslatılmasından sonra krema ile buluşturulması ve ardından doğru lezzet bileşenleri ile süslenmesi, nefis bir pasta yapmanın olmazsa olmaz dinamikleri.
Pasta süslemek için şeker hamuru nasıl yapılır?
Eritilen marshmallow veya jelibonun şeker, su ve yağ ile karıştırılması ile şeker hamuru elde edilir. Yine tat vermesi açısından limon suyu ve vanilya, renk vermesi açısından da gıda boyası eklenebilir.Şeker hamuru nasıl kaplanır?
Eğer krema çok yumuşak olursa, şeker hamuru pastanın üstünden kayabilir. Geniş ve düz bir yüzeyi boşalt ve üzerine biraz pudra şekeri serp. Herhangi bir bozukluk şeker hamurunda iz bırakacağı için, yüzeyin düz olması gerekir. Çalışma yüzeyine hafifçe pudra şekeri serpilmesi hamurun yüzeye yapışmasına engel olur.
Pasta süslemek için krem şanti nasıl yapılır?
Nasıl Yapılır?- Süt, un ve nişastayı karıştırarak pişirin. Şeker ve vanilyayı ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Soğuyan kremaya bir poşet krem şantiyi döküp 2-3 dakika kadar çırpın. ( krem şantiye ayrıca süt eklenmeyecek)
- Hiç bekletmeden pasta süslemeye başlayabilirsiniz.
Lezzetli pastanın sırrı nedir?
Yaş pastanın olmazsa olmaz malzemelerinden kremanın kalitesi de lezzet ve görsellik açısın-dan büyük bir önem taşıyor. Bu nedenle pasta yapımında mutlaka kaliteli bir krema kullandığı-nızdan emin olmalısınız. İyi bir pasta kremasında vanilya ve süt tadı baskın olmalıdır.