AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir pastanin olmazsa olmaz sirri nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bir pastanın olmazsa olmaz sırrı nedir?​

Lezzetli ve güzel pastalar yapabilmek için krema olduğu kadar, pandispanyanın da kalitesi, dokusu ve formu çok önemlidir. Pandispanyanın doğru ıslatılmasından sonra krema ile buluşturulması ve ardından doğru lezzet bileşenleri ile süslenmesi, nefis bir pasta yapmanın olmazsa olmaz dinamikleri.
Yumurta kokan tatlıya ne yapılır?
Yumurtalı tatlı yaparken sarılarının ve beyazlarının ayrı ayrı kullanılacağı bir tarif yapıyorsanız sarısının beyazına, beyazının sarısına karışmamasına özen gösterin. Bunlara dikkat ederseniz yemek ve tatlılarınızdaki yumurta kokusu en aza inmiş olur.
Kekin yumurta kokmaması için ne yapmalıyız?
Örneğin vanilya miktarını arttırmak en pratik çözümdür. Bunun yanı sıra pandispanyalarınıza limon veya portakal kabuğu eklemek de hem pastanıza farklı bir aroma katacak, hem de yumurta kokusunu bastıracaktır.

Pandispanya piştikten sonra neden çöker?​

Soğuk fırında kek pişirmeye çalıştığınızda kekin sönmesi gibi durumla karşılaşabilirsiniz. Mutlaka kullanacağınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında kullanılmasına dikkat edin. Özellikle sıvıların çok soğuk kullanılması kekin sönmesine neden olabilir.
Mutfaktaki yumurta kokusu nasıl giderilir?
Her kabın içine bir miktar karbonat ekleyiniz ve belli bir süre bekleyiniz. Karbonatın koku emme özelliği ile odadaki yumurta kokusunu giderebilirsiniz. – Odanın her köşesine bir miktar kum serpiniz ve bekleyiniz. Kum odadaki yumurta kokusunu belli bir süre çekecektir.
Yazın yumurta neden kokar?
Yumurta tazeliğini kaybettikçe rengi farklılaşır, kokusu da ağırlaşır. Bayat ve kullanılamayacak hale gelmiş yumurta ise çok kötü kokar. Bu nedenle kullandığınız yumurtaların bayat olmamasına özellikle özen göstermelisiniz. Yumurtalarınız tazeyse bu kokunun olma ihtimalini en aza indirmiş olursunuz.

Pandispanyanın çökmemesi için ne yapmalı?​

Kekiniz fırında tam kıvamında kabardıktan sonra çıkar çıkmaz sönüyorsa bir diğer sebebi de ısı değişimi olabilir. Kekinizi fırından almadan önce fırının kapağını hafif aralayın. Fırını kapatın ve ısının yavaş yavaş değişmesini sağlayın. Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın.
Pandispanya fırından çıkınca ne yapmalı?
7) Piştiğinden emin olduğunuz pandispanyayı fırından hemen çıkarmayın. Fırını kapatıp kapağını aralıklı bırakın. 5 dakika sonra çıkarın. 8) Pişen pandispanyayı kullanmadan önce en az 2 saat hatta 1 gün bekletirseniz daha güzel kesilir ve şeklini daha iyi korur.
Pastanın çökmemesi için ne yapılır?
Pastalara kattığınız fındık, ceviz vs. dibe çökmemesi için ne yapmalı? Pastalara kattığınız fındık, ceviz vs. dibe çökmemesi için una buladıktan sonra karışımın içine katın. Böylece piştiğinde pastanın içine eşit dağılmış olurlar.
 
Geri
Üst