- Konu Yazar
Bir okulu yönetmede müdürlerin en çok karşılaştıkları engeller sorunlar nelerdir ve nasıl başa çıkılmaktadır?
Okul müdürlerinin okul yönetiminde karşılaştıkları güçlükler veli ilgisizliği, iletişim eksikliği, yardımcı personelin olmayışı, temizlik, ısınma, öğretmen ve araç- gereç eksikliği, öğretimle ilgili yapılan planlamaların yetersiz olması, okul aile birliklerinin yeteri kadar çalışamaması ve okul bütçelerinin …Öğretmenlerin öğrenim durumu nedir?
Öğretmenlerin öğrenim durumu nedir?Çalışma grubunun % 77,8’i lisans, % 9,7’i ön lisans ve % 11,9’u ise yüksek lisans mezunudur. Öğretmenlerin % 40,3’ü ödüller alırken, % 59,4’ü ise almamıştır. Öğretmenlerin w,8’i hizmet içi eğitim alırken, % 21,1’i almamıştır.
Öğretmenlere eğitim özrü var mı?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin öğrenim özrü gerekçesiyle yer değişikliği talebinde bulunma hakkına son verdi. Artık öğretmenler, “bilimsel hazırlık, yabancı dil hazırlık ve yüksek lisans veya doktora eğitimi” alabilmek için atama talep edemeyecek.Öğrenim özrü tayini nedir?
Öğrenim özrü tayini nedir?öğretmenlerin yüksek öğrenim gördükleri ile atanmaları suretiyle yer değiştirmelerini sağlayan bir özür grubu ataması idi bu seneye kadar. milli eğitim bakanı ömer dinçer 2012 yılında öğrenim özrü ataması yapmama kararı almıştır.
Sınıf öğretmeni ne iş yapar?
Sınıf Öğretmeni Ne İş Yapar? Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?- Çocuklara okuma ve yazma öğretmek,
- Çocukların matematik ve fen bilgisi gibi alanlarda temel bilgileri edinmesini sağlamak,
- Müfredatın öngördüğü bilgileri ve becerileri çocuklara kazandırmak,
Egitim özrü nedir?
Egitim özrü nedir?Bir memur üniversite okuduğu ile tayin isteyebilir mi?
Yönetmeliğin 16. maddesinin g bendinde Sağlık ile ilgili bir alanda en az dört yıllık örgün öğrenim gördüğünü belgelendirmesi hâlinde, öğrenim süresi ile sınırlı olmak kaydıyla, öğrenim gördüğü yere, bir defaya mahsus olmak üzere atanabilir.Öğrenim özrü kalktı mı?
Öğrenim özrü kalktı mı?MEB, yer değişikliği talebinde bulunma hakkına son verdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin öğrenim özrü gerekçesiyle yer değişikliği talebinde bulunma hakkına son verdi. Artık öğretmenler, “bilimsel hazırlık, yabancı dil hazırlık ve yüksek lisans veya doktora eğitimi” alabilmek için atama talep edemeyecek.