AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir okulda kac mudur yardimcisi olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Bir okulda kaç müdür yardımcısı olur?​

MADDE 12- (1) Meslekî eğitim merkezlerinde, çırak-kursiyer sayısı; a) 401’e kadar 1, b) 401-801’e kadar 2, c) 801-1201’e kadar 3, ç) 1201 ve daha fazlası için 4, müdür yardımcısı norm kadrosu verilir.

Okul Öncesi müdür yardımcısı kaç saat ek ders alır?​

Örnek 4: Kadrosu boş olan Anaokulu, İlkokul ve Ortaokula şartları tutan bir Müdür Yardımcısı ( Bir Yıl Müdür Yardımcısı Süresi Olan ) görevlendirilmesinde yukarıdaki üç şartın yerine getirilerek yapılan görevlendirmede Kadrolu Okul Müdürünün ek dersis olan 24 saat alınması gerekmektedir.

Kaç öğrenciye kaç Müdür Yardimcisi?​

Kaç öğrenciye kaç Müdür Yardimcisi?
c) 126’dan sonra gelen her 150 öğrenci için 1, müdür yardımcısı norm kadrosu verilir. (2) Özel eğitim kurumlarından aynı bina veya bahçede farklı kademelerde eğitim verenlerin öğrenci sayıları birlikte değerlendirilerek müdür yardımcısı norm kadrosu öğrenci sayısı en fazla olan eğitim kurumuna verilir.

Okul Müdürü Müdür Yardımcılığına başvurabilir mi?​

Evet başvurabilirsiniz. Geçmiş yıllarda Müdürlük yapmış olmak yeterli. MADDE 6 – (1) Müdür olarak görevlendirileceklerin aşağıdaki şartlardan en az birini taşımaları gerekir: a) Müdür olarak görev yapmış olmak.

Okul Müdürü haftada kaç saat ek ders alır?​

Müdür ve müdür başyardımcılarına ilave ek ders ücreti artışı sağladık Yönetim görevi karşılığında haftalık 20 saat ek ders ücreti alan müdür ve müdür başyardımcılarının ilave ek ders ücretini 4 saatten 5 saate çıkarttık.

Okul müdür yardımcısı kaç saat derse girer?​

Okul müdür yardımcısı kaç saat derse girer?
-Yöneticiler normal müfredat da dâhil toplam 22 saate kadar derse girebilir. -Derslerin tamamını DYK kapsamında girmeleri durumunda hafta içi okuttuğu 6 saati aylık karşılığı, 16 saati ek ders karşılığı sayılır.
Ortaokulda Kaç öğrenciye kaç müdür yardımcısı?​
Okul müdürü müdür Yardımcısı olarak görevlendirilebilir mi?​
MADDE 7 – (1) Müdür yardımcısı olarak görevlendirileceklerin aşağıdaki şartlardan en az birini taşımaları gerekir: a) Müdür, kurucu müdür, müdür başyardımcısı, müdür yardımcısı veya müdür yetkili öğretmen olarak görev yapmış olmak. b) Bakanlığın şube müdürü veya daha üst unvanlı kadrolarında görev yapmış olmak.

Müdür ve müdür yardımcısı nasıl olunur?​

Müdür ve müdür yardımcısı nasıl olunur?
Okul Müdürü, Okul Müdür Yardımcısı ve Başyardımcı Olma Şartları Nelerdir?
- 1) Yönetici olarak görevlendirileceklerde aşağıdaki genel şartlar aranır:
- a) Yükseköğretim mezunu olmak.
- b) Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapıyor olmak.
- c) Eğitim Yönetimi Sertifikasına sahip olmak.

Bir okulda kaç müdür yardımcısı olacağına dair belirli kriterler bulunmaktadır. Meslekî eğitim merkezlerinde çırak-kursiyer sayısına göre müdür yardımcısı norm kadrosu belirlenmektedir. Bu doğrultuda; 401'e kadar olan çırak-kursiyer sayısı için 1 müdür yardımcısı, 401-801 arası için 2 müdür yardımcısı, 801-1201 arası için 3 müdür yardımcısı, 1201 ve üzeri için ise 4 müdür yardımcısı norm kadrosu verilmektedir.

Öte yandan, okul müdür yardımcısının haftada kaç saat ek ders alacağı da belirli kriterlere bağlıdır. Örnek olarak, Anaokulu, İlkokul ve Ortaokullarda kadrosu boş olan bir Müdür Yardımcısı görevlendirildiğinde, Kadrolu Okul Müdürünün ek dersi olan 24 saat alması gerekebilir.

Okulda kaç öğrenciye kaç müdür yardımcısı düşeceğine ilişkin bir kural da bulunmaktadır. Örneğin, 126 öğrenciden sonra her 150 öğrenci için 1 müdür yardımcısı norm kadrosu verilir. Özel eğitim kurumlarında da öğrenci sayıları birlikte değerlendirilerek en fazla öğrenci sayısına sahip olan kuruma müdür yardımcısı norm kadrosu verilir.

Okul müdürü müdür yardımcılığına başvurabilir ve geçmiş yıllarda müdürlük yapmış olması yeterli olabilir. Müdür olarak görevlendirileceklerin belirli şartları taşımaları gerekmektedir.

Müdür ve müdür yardımcılarının haftada kaç saat ek ders alacakları da belirli bir düzene göre belirlenir. Son olarak, okul müdür yardımcısının haftalık derslere giriş saati belirli kurallara tabidir ve yöneticiler belirli saatler arasında derslere girebilirler.

Geri