- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Bir okul öncesi öğretmeninin sahip olması gereken özellikler nelerdir?
Yeniliklere açık, kendine saygısı olan ve kendini tanıyan, güvenilir, sağlam bir kişiliği olan ve davranışlarda tutarlı olan bir kişilik özelliğine sahip olmalıdır. Öğretmenin çocukları sevmesi ve onlarla olmaktan mutlu olması gerekir. Öğretmen, alanında bilgili, becerikli ve aktif olmalıdır.Okul öncesi öğretmenleri neler yapar?
Okul Öncesi Öğretmeni Ne İş Yapar? Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?- Eğitim sürecini planlamak,
- Ortamı eğitim ve öğretime uygun hale getirmek,
- Çocukların yaş ve gelişim seviyesine uygun materyaller kullanmak,
- Çocuklara özbakım gibi temel eğitimleri vermek,
- Çocukların birbirleriyle iletişimini takip etmek,
Anaokulu öğretmeni için okunacak lise bir önem teşkil etmiyor. Herhangi bir liseden mezun olduktan sonra, Çocuk Gelişimi, Ev Ekonomisi, Anaokulu Öğretmenliği ya da Okul Öncesi Öğretmenliği bölümlerinden birini okuyup, KPSS’yi kazanarak anaokulu öğretmeni olunabilir.
Bir öğretmen okulda nasıl giyinmeli?
Bir öğretmen okulda nasıl giyinmeli?ü Okulda ciddi bir giyim tarzı olan takımlar tercih edilmektedir. Modayı takip etmek gibi bir düşünceye kapılmayın. Bazı kıyafetleri öğretmenlerin giymesini hem öğrenciler, hem de veliler yadırgamaktadır. Koyu renk (Lacivert, siyah, gri , kahverengi ve tonları ) bir öğretmenin tercih edeceği renklerdir.
Okul Öncesi Öğretmeni hangi alanlarda çalışabilir?
Okul Öncesi Öğretmeni hangi alanlarda çalışabilir?Okul öncesi Eğitimi bölümü mezunları, Kreş, gündüz bakımevi, anaokulu, Çocuk kulübü gibi resmi ve özel eğitim kurumlarında eğitimci ve yönetici olarak çalışabilirler. Bunun yanı sıra Özel bir ana okulu açıp işletebilirler.