AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir okul oncesi ogretmeni nasil olmali?

Editör

Yeni Üye

Bir okul öncesi öğretmeni nasıl olmalı?​

– Gelişim psikolojisine ilgili ve bu alanda başarılı, – Çocukları seven, onlarla beraber olmaktan sıkılmayan, – Çocukların duygularını anlayabilen, – Öğrenciler üzerinde gerekli disiplini sağlayabilen, – Düşüncelerini başkalarına açık bir biçimde aktarabilen, – İyi bir öğrenme ortamı sağlayabilen, – Dikkatli, işine …

Ana okulu öğretmeni olmak için hangi derslerim iyi olmalı?​

Anaokulu öğretmeni için okunacak lise bir önem teşkil etmiyor. Herhangi bir liseden mezun olduktan sonra, Çocuk Gelişimi, Ev Ekonomisi, Anaokulu Öğretmenliği ya da Okul Öncesi Öğretmenliği bölümlerinden birini okuyup, KPSS’yi kazanarak anaokulu öğretmeni olunabilir.

Okul öncesi öğretmenleri kaç saat çalışıyor?​

Okul öncesi öğretmenleri kaç saat çalışıyor?
Okul öncesi eğitim öğrencileri haftada 5 gün ve 6 altı etkinlik saati, ilkokullar ve 8. Sınıflar haftada iki gün 6’şar ders saati, imam hatip ortaokulları haftada 2 gün 7’şer ders saati, hazırlık sınıfları ile 12. Sınıflar haftada iki gün 8’er ders saati yüz yüze eğitim görecekler.

Lisans mezunu okul öncesi öğretmeni olabilir mi?​

Lisans mezunu okul öncesi öğretmeni olabilir mi?
Anaokulu öğretmeni olmak için 4 yıllık lisans programını bitirmiş olmanız gerekir. Bu bölümlerden mezun olduktan sonra KPSS’ye girerek başarılı olduktan sonra Anaokulu öğretmeni olmaya hak kazanabilirsiniz.

Okul öncesi yardımcı öğretmen nasıl olunur?​

Yardımcı öğretmen olmak için Anadolu Meslek Lisesi, Meslek Lisesi ve Anadolu Teknik Lise gibi ortaöğretim kurumlarının Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında eğitim almak gerekir. Bunun dışında Pratik Kız Sanat Okulları, Kız Teknik Öğretim Olgunlaştırma Enstitüleri ve bazı özel kurslarla Çocuk Bakıcılığı eğitimi alınır.

Okul Öncesi Öğretmenliği kimler yapabilir?​

Okul öncesi öğretmeni olmak için üniversitelerin 4 yıllık Okul Öğrencisi Öğretmenliği ya da Ana Okulu Öğretmenliği bölümünden mezun olmak gerekmektedir. Geçtiğimiz yıllarda yapılan düzenleme ile birlikte art Ev Ekonomisi ve Çocuk Gelişimi bölümlerinden mezun olanlar da anaokulunda öğretmenlik yapabiliyor.

Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü kaç yıllık?​

Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü kaç yıllık?
Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Programı (Türkçe) (B.A., 4 Yıl)

Geri