- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 126.806
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Bir Öğretmenin özlük hakları nelerdir?
Milli Eğitim Temel Kanunu’nda öğretmene tanınan haklar eğitim alma hakkı, kariyer hakkı, öğretmenlerin hizmet içi yetiştirilmesi hakkı, yurt içi ve yurt dışı yetişme imkânları ve konut hakkıdır.Nobetci Ogretmenden hangi durumlarda yardim istemeliyiz?
– Eğer bir öğrenci sınıfta en arkada oturuyor ve tahtaya göremiyorsa, o zaman mutlaka öğretmenden yardım istemelidir. – Teneffüste koşarken eğer düşersek ve dizimiz kanarsa ya da bir yerimiz acırsa, o zaman mutlaka nöbetçi öğretmenlerden yardım almalıyız.Öğretmenlere nöbet nasıl verilir?
c) (Değişik:RG-5/9/2019-30879) Nöbet görevi, ilk dersten 30 dakika önce başlar, son ders bitiminden 30 dakika sonra biter. Ancak bu süre, okulun özelliğine göre öğretmenler kurulu kararıyla 15 dakikadan az olmamak kaydıyla kısaltılabilir. İkili öğretimin yapıldığı okullarda öğretmenler tek devrede nöbet tutarlar.
Öğretmenin izin hakları nelerdir?
(1) Öğretmen dışındaki memurlar, kendilerine ikinci görev olarak okul/kurum yöneticiliği verilenler ve yüz yüze eğitim yapılmayan eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerden hizmet süresi bir yıldan on yıla kadar (on yıl dâhil) olanların yıllık izin süreleri yirmi gün, on yıldan fazla olanların ise otuz gündür.Öğretmenin yetkileri nelerdir?
(4) Okulun her türlü eğitim ve öğretim çalışmalarında görev alan öğretmenlerin görev ve sorumlulukları şunlardır: a) Eğitim ve öğretim standartlarının geliştirilmesi, okul ve çevre ilişkisinin kurulması ve gelişmesine katkı sağlar, işleyişte yönetime yardımcı olur. Tutum ve davranışlarıyla öğrencilere örnek olur.Teneffüste bir arkadaşımız düşüp yaralanırsa kimden yardım istemeliyiz?
Teneffüste bir arkadaşımız düşüp yaralanırsa kimden yardım istemeliyiz? Cevap: Öğretmenimizden yardım almalıyız.