AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir ogretmenin ogrenciye bagirmasi suc mudur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bir öğretmenin öğrenciye bağırması suç mudur?​

Öğretmenin öğrenciye şiddet uygulaması Ceza Yasası’na (TCK) göre suç. Üstelik bu yalnızca fiziksel şiddet değil. Bağırmak, korkutmak, aşağılamak da şiddet kapsamında.
Bir öğretmen sınıf kontrolünü nasıl sağlar?
Etkili Bir Sınıf Yönetimi Nasıl Olmalıdır?

Öğretmen sınıfta disiplini nasıl sağlar?​

Ders Saatini Karşılıklı İletişim Halinde Geçirin : Aralıksız konuşma sürenizi maksimum 2 dakikaya indirin ve öğrencilerin dikkatinin dağılmasını önlemek için aralarda derse katılımlarına fırsat vein . Sorular sorun . Öğrencilerinizi Motive Edin : Öğrencilerinize eğitim önemini sık sık vurgulayın.
Öğretmen sınıfı nasıl yönetmeli?
ABD’nin önde gelen eğitim platformlarından Edutopia, öğretmenlere 5 etkili sınıf yönetimi stratejisi öneriyor.
- NORMAL, DOĞAL SESİNİZİ KULLANIN.
- ÖĞRENCİLERİNİZ HAZIR OLDUĞUNDA KONUŞMAYA BAŞLAYIN.
- ONLARLA ORTAK SİNYALLER KULLANIN.
- ZOR DURUMLARDA HIZLI VE AKILLICA TEPKİ VERİN.
- DERSLERİNİZİ İLGİ ÇEKİCİ HALE GETİRİN.

Demokratik öğrenme ortamı nasıl oluşturulur?​

Aile yaşamında demokratik değerlerin yerleşmiş olması, okulda verilen eğitime destek olması bakımından önemlidir. Ayrıca ailenin okul kararlarına katılması, etkinliklerde yer alması, yönetici ve öğretmenlerle iletişim halinde olması, demokratik okul kültüründen anlaması gerekir.
Öğretmenin öğrenciyi dersten atma hakkı var mı?
Görüyoruz ki eğitim-öğretim faaliyetleri ilköğretim için parasız ve zorunlu. Çocuğun eğitim hakkı ise her ne sebep altında olursa olsun engellenemez. Dolayısıyla öğrenciyi dersten atmak, hem iç hukukumuza hem de uluslararası sözleşmelere göre suçtur.

Bir öğretmenin bir öğrenciyi dersten atma hakkı var mıdır?​

Geri