AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir ogretmenin kitap aldirmasi yasak mi?

Editör

Yeni Üye

Bir öğretmenin kitap aldırması yasak mı?​

Milli Eğitim Bakanlığı’nca, 81 il milli eğitim müdürlüğüne, “Kullanılabilecek Eğitsel Materyaller” konulu resmi yazı gönderildi. Yazıda, “Bakanlık tarafından belirlenmeyen ders kitapları ile okutulacak diğer eğitim araçları öğrencilere aldırılamaz” maddesi hatırlatıldı.

Öğretmen öğrenciye test kitabı aldırabilir mi?​

Öğretmen öğrenciye test kitabı aldırabilir mi?
İlgili yönetmelikte “Öğrencilere Aldırılmayacak Kitaplar” başlığı altında “Bakanlık tarafından belirlenmeyen ders kitapları ile okutulacak diğer eğitim araçları öğrencilere aldırılamaz.” hükmünün yer aldığı belirtilen yazıda, bu hükme ve daha önce yapılan uyarılara rağmen Bakanlığa ulaşan bilgilere göre okullarda …

Öğretmen kaynak kitap önerebilir mi?​

İHA’nın haberine göre; Bakanlık tarafından öğrencilere dağıtılan kitaplar haricinde okullarda başka kaynak kitaplarla kesinlikle ders işlenemeyeceğine belirten Başyiğit, “Bu konuda bakanlığımızca genelge yayınlanmıştır.

Öğretmen kitabı nasıl alınır?​

Öğretmen kitabı nasıl alınır?
Öğretmene ait ad, soyad,branş, il, ilçe, kurum, e-mail ve telefon bilgileri verilerek. Kitaplar elinize kargo yolu ile geçecektir. (Kargo ücreti alıcıya ait olabilir.) Not: Bazı yayın evleri sadece MEB’e bağlı okulların öğretmenlerine kitap göndermektedir.

Devlet okullarında test kitabı yasak mı?​

MEB ZENGİNİ KOLLUYOR Bakanlığın bu son yazısı ile sınav odaklı eğitim sistemimizde olmazsa olmazlardan biri olan deneme sınavları ve kaynak kitap kullanım imkanını devlet okullarında yasaklanmıştır.

Örnek kitap para ile satılır mı?​

Örnek kitap para ile satılır mı?
Halbuki örnek kitap, adı üzerinde satışı yapılamayacak kitaptır. Şirket muhtemelen elindeki örnek kitapları bu şekilde satarak haksız gelir elde etmeye çalışıyor.

Işler örnek kitap nasıl alınır?​

Öğretmen Olduğunuza Dair Belgenizi; Whatsapp : 0 549 796 83 45 veya e-Posta :[email protected]adresine iletiniz. Belgeniz bize ulaştıktan sonra üyeliğiniz onaylanacak, dijital kütüphanemize erişim ve indirme, örnek kitap talep etme izni kazanacaksınız.

Ek kaynak yasak mı?​

Ek kaynak yasak mı?
milli eğitim bakanlığı 25 eylül 2018 tarihli yazıyla, öğrencilere zorunlu olarak yardımcı kitap aldırılmasının, reklamının yapılmasını yasak olduğunu bildirmiş. veliler için olumlu bir gelişme. veliler için olumlu çocuklar için olumsuz bir gelişme.

Kitap fotokopisi almak suç mu?​

Bir kitaptan fotokopi çekip çoğaltmanın da suç olduğunu, 2 yıldan 4 yıla kadar hapis, 50-150 bin lira arası para cezası olduğunu hatırlatan Bayram Murat, bu tip korsanlıkların genellikle okul ve üniversitelerde meydana geldiğini belirtti.

Devlet okullarda ek kaynak kitap yasak mı?​

Devlet okullarda ek kaynak kitap yasak mı?
Bakanlığımızca öğretmen ve öğrencilerimize dağıtımı yapılan ders kitapları ve ek listede yer alan yardımcı kaynakların dışındaki diğer materyallerin, okullarda ve kurumlarda reklam ve tanıtımının yapılmasına izin verilmemesi ve velilere maddi külfet oluşturacak uygulamalardan kaçınılması gerekmektedir.

Okullarda kaynak kitap aldırmak yasak mı?​

milli eğitim bakanlığı 25 eylül 2018 tarihli yazıyla, öğrencilere zorunlu olarak yardımcı kitap aldırılmasının, reklamının yapılmasını yasak olduğunu bildirmiş. veliler için olumlu bir gelişme.

MEB kaynak kitap dağıtacak mı?​

MEB kaynak kitap dağıtacak mı?
MEB, bu kapsamda şu ana kadar 24 milyon yardımcı kaynak kitabını öğrencilere dağıttı. Gönderilen yardımcı kaynakların öğrenci ve öğretmenlerce büyük memnuniyetle karşılanmasının ardından MEB, LGS ve YKS sınavına girecek öğrenciler için yeni bir adım daha attı.

Okullarda kaynak kitap aldıran öğretmene ne ceza verilir?​

Uyarı ve Maksimum, 3 günlük maaş kesim .

Kitap almak yasak mı?​

Kitap almak yasak mı?
Kaynak kitap aldırmak yasak! Yüz yüze eğitimin yeniden başlaması ile birlikte okulların aldırdığı ek kitap tartışması devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2018 yılında yayınladığı, “dağıtımı yapılan ders kitapları dışındaki hiçbir materyalin öğrencilere aldırılmaması” konu yazı yeniden gündeme geldi.

MEB kaynak kitapları nereden alınır?​

Şimdiye kadar yayımlanan en geniş yardımcı kaynak seti özelliği taşıyan yardımcı kaynak destek paketine Bakanlığın “meb.gov.tr” internet adresinden de ulaşılabiliyor.

MEB ücretsiz kitap dağıtımı ne zaman başladı?​

MEB ücretsiz kitap dağıtımı ne zaman başladı?
Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), “Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği” önceki gün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 2003-2004 eğitim-öğretim yılından itibaren ders kitaplarını ücretsiz olarak dağıtmaya başlayan AKP iktidarı, “devrim” olarak sunduğu bu değişiklikten vazgeçmenin ilk adımını attı.

Öğrencilere ek kitap alındığında genellikle sınavlara daha iyi hazırlanabilecekleri düşünülür. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirttiğine göre, öğrencilere zorunlu olarak yardımcı kitap aldırılmasının ve reklamının yapılmasının yasak olduğu bilgisi mevcut. Bu kapsamda, devlet okullarında test kitapları, ek kaynak kitaplar veya diğer yardımcı materyallerin öğrencilere aldırılmasına izin verilmemektedir.

Öğretmenlerin öğrencilere test kitabı aldırmaları da aynı şekilde yasaklanmıştır. Öğretmenler kaynak kitap önerebilir ancak öğrencilere bu kitapların aldırılması yasaklanmıştır. Ayrıca, öğrencilere alındıktan sonra bu kitapların kullanımının da belirli kısıtlamaları bulunmaktadır.

Öte yandan, devlet okullarında öğrencilere dağıtılan kitaplar dışında yardımcı kaynakların tanıtımının ve reklamının yapılması da yasaklanmıştır. Bu, öğrenci ve velilerin maddi herhangi bir külfet altına girmemesi için yapılmış bir düzenlemedir.

Kitap fotokopisi almanın da suç olduğu ve ciddi cezalar getirebileceği hatırlatılmış. Bu nedenle, öğrencilerin ve öğretmenlerin yasalara uygun davranmaya özen göstermeleri önem arz etmektedir.

Son olarak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen ve öğrencilere dağıttığı yardımcı kitaplar hakkında daha fazla bilgiye "meb.gov.tr" internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Bu kaynaklar öğrencilerin ve öğretmenlerin sınavlara daha etkili bir şekilde hazırlanmalarına yardımcı olabilecek niteliktedir.

Geri