AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir ogretmene en fazla kac ogrenci?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bir öğretmene en fazla kaç öğrenci?​

5.1.1961 tarihli ve 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanununun 50 nci maddesinde ise “Birleştirilmiş sınıflar da dahil olmak üzere bir öğretmene düşen öğrenci sayısı 40 dan fazla olamaz.” hükmüne yer verilmiştir.

1 sınıfta kaç öğrenci var?​

1 sınıfta kaç öğrenci var?
İlkokullarda; bir sınıftaki öğrenci sayısı alt sınırı 10 öğrencidir. Ortaokullarda; bir sınıftaki öğrenci sayısı alt sınırı 20 öğrencidir. İlkokul ve Ortaokullarda; bir sınıftaki öğrenci sayısı üst sınırı ise 30 öğrencidir.

Öğrenci sayısı kaça düşerse sınıf kapatılır?​

Öğrenci sayısı kaça düşerse sınıf kapatılır?
Yeni düzenlemeye göre öğrenci sayısının 40’ın değil 30’un altına düşmesi halinde kurum kapatılabilecek. Ortaöğretim kurumlarında ise öğrenci sayısının 40’ın altına düşmesi halinde kurum kapatılacak.

Hangi öğretmen norm fazlası olur?​

“(3) Öğretmenlerden; herhangi bir nedenle istihdam alanı daralanlar ile görevli oldukları eğitim kurumlarında alanlarında norm kadro sayısı azalanlar, hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak değerlendirme sonucunda hizmet puanı en az olandan başlamak üzere norm kadro fazlası olarak belirlenir.

32 saat derse kaç norm verilir?​

32 saat derse kaç norm verilir?
6-31 saate kadar 1, 31-42 saate kadar 2, 42’den fazla olması halinde her 21 saat için 1 norm verilir.

Toplam kaç öğrenci var?​

Toplam kaç öğrenci var?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından “Milli Eğitim İstatistikleri-Örgün Eğitim 2020-2021” verileri açıklandı. Buna göre, Türkiye’de okul öncesi eğitim, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde, 9 milyon 352 bin 605’i erkek, 8 milyon 733 bin 338’i kız olmak üzere toplam 18 milyon 85 bin 943 öğrenci örgün eğitim alıyor.
Sınıf mevcudu kaç kişi olmalı?​
Sağlık Bakanlığı okullara özel yayınladığı koronavirüs tedbirleri konulu genelgede, sınıfların en fazla 15 kişi ile sınırlandırılması gerektiğini belirten ifadeler kullandı.

Dönem ortasında sınıf kapatılır mı?​

Dönem ortasında sınıf kapatılır mı?
Okul bütünlüğünde öğretmen, öğrenci ve sınıf varsa ara sınıflar pedagojik açıdan kapatılamazlar veya birleştirilemezler. Ara sınıflarda sınıf birleştirme veya kapatma işlemi sadece mücbir sebeplere dayanılarak yapılabilir.

Bir sınıfta en az kaç öğrenci olmalıdır?​

Bir sınıfta en az kaç öğrenci olmalıdır?
Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki eğitim kurumlarında sınıf mevcudu en az 30 kişi, en fazla 40 kişi olabilecektir. Eğer sınıf mevcudu 30’dan azsa bu durum e-okul sistemine işlenir ve diğer okullardan nakil kabul edilir. Eğer mevcut 40’ı geçiyorsa bu durumda da şube sayısı arttırılacaktır.

Kaç öğretmen?​

MİLLİ Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 7 Ekim 2021 tarihi itibarıyla bakanlığa bağlı resmi kurumlarda görev yapan kadrolu öğretmen sayısının 774 bin 536, sözleşmeli öğretmen sayısının 114 bin 1, eğitim öğretim hizmetleri sınıfı dışındaki unvanlarda kadrolu ve sözleşmeli statüde görev yapan personel sayısının 79 bin 451 …

Ülkede kaç öğretmen var?​

Ülkede kaç öğretmen var?
Milli Eğitim Bakanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre, 2021-2022 eğitim öğretim yılı itibarıyla 57 bin 108’i devlet okulu olmak üzere 71 bin 320 okul, 850 bin derslik bulunuyor. Devlet okullarında 999 bin 563, özel okullarda 172 bin 328 olmak üzere toplam 1 milyon 171 bin 891 öğretmen görev yapıyor.

Norm fazlası atamaları hangi aylarda yapılır?​

Norm fazlası atamaları hangi aylarda yapılır?
Buna göre; 1-2021-2022 Eğitim Öğretim yılına esas olmak üzere eğitim kurumlarının norm kadrolarının güncellenmesi için 22 Eylül 2021- 05 Ekim 2021 tarihleri arasında “2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Norm Kadro Güncelleme Takvimi” doğrultusunda veri giriş işlemleri yapılacaktır.

Norm fazlası olmak için kaç saat?​

Peki norm fazlası öğretmenler nasıl hesaplanıyor. Norm kadro hesabı yapılırken ders saat sayısı kaç olarak hesaplanır. MEB’in ilgili yönetmeliğine göre a)6-31 saate kadar 1, b)31-42 saate kadar 2, c)42’den fazla olması halinde her 21 saat için 1, öğretmen norm kadrosu verilir.

30 saat derse kaç norm verilir?​

30 saat derse kaç norm verilir?
6 dahil 6 ila 30 saat ders varsa 1 öğretmen normu verilir. 31 saat dahil 31 ila 42 saat ders yükü varsa 2 öğretmen verilir. 42 saatten daha fazla ders varsa her 21 saat ders yükü için daha o branş için norm verilir.

Öğretmenlerin üzerine düşen öğrenci sayısının sınırı, 5.1.1961 tarihli ve 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu'nun 50. maddesinde belirtilmiştir. Buna göre, bir öğretmene düşen öğrenci sayısı 40'tan fazla olamaz. Bu kural birleştirilmiş sınıfları da kapsar.

Öte yandan, ilkokullarda bir sınıftaki öğrenci sayısı alt sınırı 10 öğrenci iken üst sınırı ise 30 öğrencidir. Ortaokullarda ise alt sınır 20 öğrenci, üst sınır ise yine 30 öğrencidir. Bu çerçevede, bir sınıfta en az 10, en fazla 30 öğrenci olmalıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı'na göre, Türkiye genelinde okul öncesi eğitim, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde örgün eğitim alan toplam öğrenci sayısı 18 milyon 85 bin 943'tür. Erkek öğrenci sayısı 9 milyon 352 bin 605, kız öğrenci sayısı ise 8 milyon 733 bin 338'dir.

Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs tedbirleri genelgesine göre, sınıfların en fazla 15 kişi ile sınırlandırılması gerekmektedir. Bu önlem, salgın döneminde sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyum sağlamayı amaçlamaktadır.

Ayrıca, norm kadro ve norm fazlası konularında da belirli kriterler bulunmaktadır. Örneğin 32 saate kadar derse 1 norm verilirken, 30 saate kadar olan ders yükü için ise 1 öğretmen normu belirlenmektedir.

Son olarak, norm fazlası atamalarının hangi aylarda yapıldığı da belirli bir takvime göre gerçekleşmektedir. 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı'na esas olmak üzere eğitim kurumlarının norm kadrolarının güncellenmesi, genellikle Eylül ve Ekim aylarında yapılmaktadır. Norm fazlası atamalarındaki ders saat sayılarına göre öğretmenler norm kadrosuna dahil edilmektedir. Bu süreçte, hangi öğretmenin norm fazlası olarak belirleneceği hizmet puanı üstünlüğüne göre değerlendirilir.

Geri