AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir ogretmen en fazla kac saat derse girebilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bir öğretmen en fazla kaç saat derse girebilir?​

Branş öğretmeninin gireceği ders saati sayısı 30 saattir. öğretmen eksikliğinde 30 üstü saat derse de girebilir ancak öğretmene 20 saatten fazla ek ders verilmez.

Sınıf öğretmeni hangi dersleri verir?​

Sınıf öğretmeni, ilkokula başlayan öğrencilere okuma ve yazma ile temel matematik, sosyal bilgiler, fen bilgisi ve el becerisi gibi eğitimleri veren kişidir. Özel ya da devlete bağlı okullarda çalışabilir.
Sınıf öğretmenliği nasıl bir meslek?
Sınıf Öğretmenliği bölümü bir lisans programıdır ve bölümün amacı çağa uygun ve modern olarak nitelendirilebilecek öğretmenleri yetiştirerek bulundukları eğitim kurumlarındaki öğrencilerine en iyi eğitimi gösterebilecek kişileri yetiştirerek eğitim sektörüne ve öğrencilere fayda sağlamaktır.
Sınıf öğretmeni olmak için ne yapmak gerekir?
Sınıf öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nü okumak gerekmektedir. Sınıf öğretmeni, eğitim kurumlarında, ilköğretim çağındaki öğrencilere Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, hayat bilgisi ve tarih gibi temel eğitimler verir.

30 saat derse giren bir öğretmen kaç saat ek ders alır?​

30 saat derse giren bir branş öğretmeni 18 saat ek ders ücreti alır. 29 saat derse giren bir branş öğretmeni 16 saat ek ders ücreti alır. 28 saat derse giren bir branş öğretmeni 15 saat ek ders ücreti alır. 27 saat derse giren bir branş öğretmeni 14 saat ek ders ücreti alır.

Sınıf öğretmenliği kaç ders?​

Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı, öğrencilerin 8 yarıyılda, 142 kredi ve 60 ders almasını öngören bir lisans programıdır. Lisans programı; alan bilgisi, genel kültür ve pedagojik formasyona ilişkin teorik ve uygulamalı derslerden oluşmaktadır.
Sınıf öğretmenliği hangi sınıflara girer?
Şu anda 1. sınıftan 4. sınıfa kadar sınıf öğretmenleri çocuklara eğitim verir. 4 yıl içinde farklı dersler verir.
Sınıf öğretmeni olmak için hangi bölümü seçmeliyim?
Sınıf öğretmeni olmak isteyen kişiler üniversitelerin dört yıllık lisans eğitimi veren Sınıf Öğretmenliği bölümünde eğitim görürler. Bu bölümde derslerini başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler bölümden mezun olduktan sonra işe başlayabilirler.
Haftada 30 saat derse giren öğretmenler ise ayda 2.575,2 TL ücret kazancına sahip oluyordu. 2022 yılıyla birlikte memurlara yüzde 30.5 oranında zam yapıldı. Böylelikle ders başı ücret 28,01 TL’ye yükseldi.
Bu durumda Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerine 15 saat aylık karşılığı, 6 saate zorunlu ek ders görevi verilebilmekte buda toplamda 21 saat ders görevi yapmaktadır. Geriye kalan 9 saat ek ders görevi isteğe bağlı ek ders görevidir. Öğretmen isterse bu görevi alır istemezse almaz.
Bir öğretmen haftada en az kaç saat derse girer?
a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat, b) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftada 18 saat, c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat, ç) Atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat, ders okutmakla yükümlüdürler.
Sınıf öğretmenliği alanda kaç ders var?
2020 ÖABT Sınıf Öğretmenliği Alan Eğitimi (ÖYT) Canlı Dersler