AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir ogretmen cok para kazanmak icin ne yapmali?

Editör

Yeni Üye

Bir öğretmen çok para kazanmak için ne yapmalı?​

Öğretmenlerin Yapabileceği Bol Kazançlı 9 Ek İş Fikri
- Özel Ders Vermek.
- Makale Yazarlığı
- 3. Online Özel Ders Verin.
- Direksiyon Dersi Verin.
- Sanal Asistanlık Yapın.
- 6. E- Kitap Yazın.
- 7. Kendin Yap.
- 8. Blog Yazabilirsiniz.

Öğretmenlikte para var mı?​

Öğretmenlikte para var mı?
Ücretli öğretmen maaşı, Temmuz 2021’de artmıştı. Bu artışla birlikte öğretmenler ders başı net 21,46 TL ücret alıyordu. Haftada 30 saat derse giren öğretmenler ise ayda 2.575,2 TL ücret kazancına sahip oluyordu. 2022 yılıyla birlikte memurlara yüzde 30.5 oranında zam yapıldı.

Öğretmen ikinci bir iş yapabilir mi?​

Memurlar TCK olarak kısaltılan Türk Ticaret Kanunu’nda “esnaf” olarak nitelenecek faaliyetlerde bulunamazlar. Ticaret ve üretim yapan herhangi bir şirkette çalışamazlar. 657/28’de memurların ticari vekil ya da ticari temsilci olarak hiçbir firmada çalışamayacağı açıkça belirtilir.

Ek iş ne yapabilirim 2020?​

Ek iş ne yapabilirim 2020?
Akşamları ek iş olarak yapabileceğiniz 13 kârlı fikir
- İçerik yazarlığı
- Köpek gezdirerek para kazanın.
- Koltuk temizleme hizmeti.
- Akşamları bebek bakıcılığı yapabilirsiniz.
- Sosyal medya yöneticiliği.
- Ürün açıklamaları ve yorum yazarak para kazanın.
- İnternetten alım-satım yapmak.
- Doğrudan satış temsilciliği yapmak.
Her öğretmenin maaşı aynı mı?​
Öğretmen maaşlarında branş bazında farklılıklar yoktur. Liselerde görev yapan bi öğretmenimizle ilköğretim öğretmenleri aynı maaşı almaktadır. Bir sınıf öğretmeni de ingilizce öğretmeni de aynı maaşı alır. Yalnızca KPDS’ye girip gerekli puanı alan öğretmenlerimiz ayrıca “dil tazminatı” alırlar.

Ücretli öğretmenlik yaş sınırı var mı?​

Ücretli öğretmenlik yaş sınırı var mı?
18 yaşından büyük olan, 4 yıllık fakülte mezunları, 2 yıllık ön lisans mezunları ve pedagojik formasyon almış bireyler ücretli öğretmenlik başvurusu yapabilirler.

15 tatilde ücretli öğretmen maaşı kesilir mi?​

5) Kar tatillerinde veya diğer tatillerde ücretli öğretmen maaş alamamaktadır. 6) Yarıyıl tatillerinde ve yaz tatillerinde yine maaş alamayan ücretli öğretmenler yıl içerisinde asgari ücretlilerden bile az para kazanmaktadır. 7) ÖSYM ve MEB’in merkezi sınavlarında ücretli öğretmenlerin görev alma hakları yoktur.

Devlet memuru ikinci bir iş yapabilir mi?​

Devlet memuru ikinci bir iş yapabilir mi?
YASALAR MEMEURLARA EK İŞİ YASAKLIYOR Memurların başka bir sektör ek iş yaparak, para kazanmaları 657 sayılı kanun gereğince kısıtlanmıştır. Bu kanun kapsamında ise memurlar başka bir sektörde sigortalı olarak çalışamayacakları vurgulanmıştır.

Kadrolu öğretmen dershanede çalışabilir mi?​

Resmî ve özel okul yöneticileri ile öğretmenlerine özel okul, öğrenci etüt eğitim merkezi ve kurslar dışındaki özel öğretim kurumlarında görev verilemez.

Öğretmenlerin ek gelir elde etmek için yapabileceği çeşitli iş fikirleri sunduğunuz için teşekkürler. Öğretmenlik mesleği üzerinden ek gelir fırsatları değerlendirildiğinde öğretmenlerin yeteneklerini ve zamanlarını nasıl kullanabileceklerine dair bir bakış açısı sunulmuş.

Ayrıca, öğretmenlerin maaşları hakkında bilgi vermişsiniz. Temmuz 2021'den itibaren öğretmen maaşlarında artış yaşandığı ve 2022'de memurlara zam yapıldığına değinmişsiniz. Ücretli öğretmenlik yapacak kişilerin ise yaş sınırları ve başvuru koşulları hakkında bilgi verilmiş.

Ek iş fırsatlarına değinirken akşamları yapılacak işler arasında içerik yazarlığı, köpek gezdirme, koltuk temizliği gibi seçenekler paylaşılmış. Bu fikirler, ek gelir elde etmek isteyen öğretmenler için ilham verici olabilir.

Devlet memurlarının ek iş yapmasıyla ilgili de bilgi verilmiş. Kanuna göre memurların başka bir sektörde sigortalı olarak çalışmalarının kısıtlandığı ve ek iş yapmalarının yasaklandığı vurgulanmış.

Son olarak, kadrolu öğretmenlerin resmi ve özel okul dışındaki özel öğretim kurumlarında görev alamayacaklarına dair bilgi verilmiş.

Bu bilgiler ışığında öğretmenlerin mali durumlarını güçlendirmek için farklı yollar deneyebileceklerini ve ek gelir elde etmek için çeşitli seçeneklerin olduğunu anladım. Umarım bu bilgiler öğretmenler için faydalı olmuştur.