AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir Oğrencinin Hayalleri

haberci

Yeni Üye
Bu oyku, ciftlikten ciftliğe, yarıştan yarışa koşarak atları terbiye etmeye calışan gezgin bir at terbiyecisinin genc oğluna kadar uzanır Babasının işi nedeniyle cocuğun orta oğretimi kesintilere uğramıştı Orta ikideyken, buyuduğu zaman ne olmak ve yapmak istediği konusunda bir kompozisyon yazmasını istedi hocası Cocuk butun gece oturup gunun birinde at ciftliğine sahip olmayı hedeflediğini anlatan 7 sayfalık bir kompozisyon yazdı Hayalini en ince ayrıtılarıyla anlattı Hatta hayalindeki 200 donumluk ciftliğin krokisini de cizdi Binaların,ahırların ve koşu yollarının yerlerini gosterdi Krokiye, 200 donumluk arazinin uzerine oturacak 1000 metrekarelik evin ayrıntılı planını da ekledi Ertesi gun hocasına sunduğu 7 sayfalık odev, tam kalbinin sesiydi iki gun sonra odevi geri aldı Kağıdın uzerinde kırmızı kalemle yaziımıs kocaman bir 0ve Dersten sonra beni goruyarısı vardı Neden 0aldım?diye merakla sordu hocasına, cocuk Bu senin yaşında bir cocuk icin gercekci olmayan bir hayaldedi, hocası Paran yok Gezginci bir aileden geliyorsun Kaynağınız yok At ciftliği kurmak buyuk para gerektirirOnce araziyi satın alman lazım Damızlık hayvanlar da alman gerekiyor Bunu başarman imkansızve ekledi: Eğer odevini gercekci hedefler belirledikten sonra yeniden yazarsan, o zaman notunu yeniden gozden geciririmCocuk evine dondu ve uzun uzun duşundu Babasına danıştı Oğlumdedi babası Bu konuda kararını kendin vermelisin Bu senin hayatın icin oldukca onemli bir secim!Cocuk bir hafta kadar duşundukten sonra odevini hicbir değişiklik yapmadan geri goturdu hocasınaSiz verdiğiniz notu değiştirmeyindedi Ben de hayallerimiO orta 2 ogrencisi bugun 200 donumluk arazi uzerindeki 1000 metrekarelik evinde oturuyor Yıllar once yazdığı odev sominenin uzerinde cercevelenmiş olarak asılı Oykunun en can alıcı yani şu; Ayni ogretmen gecen yaz once 30 ogrencisini bu ciftliğe kamp kurmaya getirdi Ciftlikten ayrılırken eski oğrencisine Bakdedi, Sana simdi soyleyebilirim Ben senin oğretmeninken hayal hırsızıydım O yıllarda oğrencilerimden pek cok hayal caldım Allah' tan ki sen hayalinden vazgecmeyecek kadar inatcıydın
imagesbirogrencininhayalleri5b06ab4ce252fgifimagesbirogrencininhayalleri5b06ab4ce252fgifimagesbirogrencininhayalleri5b06ab4ce252fgifimagesbirogrencininhayalleri5b06ab4ce252fgifimagesbirogrencininhayalleri5b06ab4ce252fgif

Bu hikaye, bir at terbiyecisinin oğlunun hayalleriyle dolu başarı hikayesini anlatıyor. Babasının atları terbiye etmesi nedeniyle eğitimi kesintiye uğrayan genç bir çocuğun, at çiftliği sahibi olma hayaliyle dolu yolculuğunu konu alıyor. Ortaokuldayken öğretmeninden hayalleri hakkında bir kompozisyon yazmasını istenen çocuk, hayalini en ince detaylarıyla anlatarak 200 dönümlük bir çiftliğin planını çıkarıyor. Ancak öğretmeni, bu hayalin gerçekçi olmadığını ve maddi imkansızlıklar sebebiyle başarılı olamayacağını düşünerek sıfır veriyor. Çocuk, babasının desteğiyle kararını verip hayalinden vazgeçmeyerek odevini değiştirmeden tekrar teslim ediyor. Yıllar sonra, aynı öğretmen eski öğrencisini ziyaret ederek ona hayal hırsızı olduğunu itiraf ediyor ve çocuğun inatçılığı sayesinde hayalinden vazgeçmediğine şahit oluyor. Sonuç olarak, çocuk şimdi hayalini gerçekleştirmiş bir şekilde 200 dönümlük çiftliğinde yaşamaktadır. Bu hikaye, inanç, kararlılık ve hayallerin peşinden gitme konusunda ilham verici bir öykü niteliğindedir.

Geri