AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir ogrencinin evdeki sorumluluklari nelerdir?

Editör

Yeni Üye

Bir öğrencinin evdeki sorumlulukları nelerdir?​

Uzm.Gelişim Psikoloğu Ayşe Başak Erk
- Oyuncakları kutuya koymak.
- Kitapları rafa yerleştirmek.
- Ellerinde çorapla toz almada yardımcı olmak.
- Evcil hayvanı beslemede yardımcı olmak.
- Kirli kıyafetleri çamaşır sepetine koymak.
- Sofrayı kurmaya yardımcı olmak(peçeteleri, kaşığı yerleştirmek vb.)

Evde ve okuldaki sorumluluk ve görevlerimiz nelerdir bunları yerine getirmek için neler yapıyorsunuz?​

➢ Okul ve sınıf eşyalarını korumalıyız. ➢ Sınıfımıza okulumuzu ve Çevremizi temiz tutmaya özen göstermeliyiz. ➢ Arkadaşlarımıza ve öğretmenimize karşı saygılı olmalıyız. ➢ Derslerimize zamanında girmeli verilen ödevleri zamanında yaparak eğitimimize eksiksiz tamamlamalıyız.

Topluma karşı sorumluluklar nelerdir?​

Topluma karşı sorumluluklar nelerdir?
Genel olarak topluma karşı vazife ve sorumluluklarımızı maddeler halinde şöyle ele alabiliriz:
- Topluma karşı sorumluluklarımızın başında, birbirimizi sevmek ve karşılıklı haklarımıza saygı göstermek gelmektedir.
- Toplumsal görevlerimizden biri de iyilikte yardımlaşmak, muhtaçlara yardım elini uzatmaktır.

Bir birey olarak sorumluluklarımız nelerdir?​

Bir birey olarak sorumluluklarımız nelerdir?
Çalışmak, üretmek ve kazanmak bireysel bir hak olduğu gibi, aynı zamanda kendimize, ailemize ve topluma karşı bir vazifedir. Kendimizin ve bakmakla yükümlü olduğumuz aile fertlerinin ihtiyaçlarını karşılamak, yakınlarımıza ve topluma yük olmamak için çalışmak, sosyal görevlerimiz arasındadır.

Evdeki sorumluluklarımız nelerdir 10 tane?​

Evdeki sorumluluklarımız şu şekildedir:
- Anne ve babamızın sözünü dinleriz.
- Odamızı temiz tutarız.
- Kıyafetlerimizi düzenli tutarız.
- İşlerimizi belli bir prensiple hallederiz.
- Annemize ve babamıza yardım ederiz.
- Kardeşlerimize yardımcı oluruz.
- Bazen evle ilgili alıverişlere ya da alınacak kararlara katılırız.

Evde ve okulda sorumluluklarımız nelerdir?​

Evde görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmezsek ne olur?​

Evde görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmezsek ne olur?
Ancak görevlerimizi yerine getirmezsek ailemiz içerisinde huzursuzluk çıkar. Mesela annemiz görevini yerine getirmezse ev düzensiz olur. Babamız görevini yerine getiremez ise o zaman geçim sıkıntısı yaşarız. Biz sorumluluklarımızı yerine getirmezsek anne ve babamız çok üzülür.

Topluma karşı sorumluluklarımız nelerdir temel dini bilgiler?​

Topluma karşı sorumluluklarımız nelerdir temel dini bilgiler?
TOPLUMA KARŞI AHLAKİ SORUMLULUKLARIMIZ
- Topluma karşı sorumluluklarımızın başında, birbirimizi sevmek ve karşılıklı haklarımıza saygı
- Toplumsal görevlerimizden biri de iyilikte yardımlaşmak, muhtaçlara yardım elini uzatmaktır.

Topluma karşı ahlaki sorumluluklarımız nelerdir kısa?​

– Topluma karşı sorumluluklarımızın başında, birbirimizi sevmek ve karşılıklı haklarımıza saygı göstermek gelmektedir. – Toplumsal görevlerimizden biri de iyilikte yardımlaşmak, muhtaçlara yardım elini uzatmaktır.

Bireyin görevlerinin farkında olması nedir?​

Bireysel Sorumluluk; Toplumun bireyden beklediği tutum ve davranışları bireyin farkında olması ve bu sorumlulukları kendisi ve toplum için yerine getirmesidir. Çünkü her birey önce kendisi sonra da toplumu için yükümlü olduğu sorumlulukları yerine getirmek durumundadır.

Evde hangi görev ve sorumlulukları yerine getiriyorsunuz?​

Evde hangi görev ve sorumlulukları yerine getiriyorsunuz?
Evinizde hangi görev ve sorumlulukları yerine getiriyorsunuz
- Eve geliş ve gidiş saatlerimize dikkat etmeliyiz.
- Evimizdeki eşyalarımızı düzenli bir şekilde kullanmalıyız.
- Kişisel eşyalarımızı düzenli şekilde yerlerine koymalıyız.
- Odamızı her zaman temiz tutmalıyız ve eşyalarımızı yerli yerine koymalıyız.

Okul sorumlulukları nelerdir?​

Okul sorumlulukları nelerdir?
1- Derslere vaktinde girmek. 2- Okul kılık kıyafet yönetmeliğine uymak. Okula temiz ve düzgün kıyafetlerle gelmek. 3- Sınıf arkadaşlarımızın görüş ve düşüncelerine saygı göstermek.

Evde, okulda ve toplumda sorumluluklarımızı yerine getirmek önemlidir. Bu sorumluluklar hayatımızın her alanında bizi daha düzenli, daha sorumlu ve daha saygılı bireyler haline getirir. Özellikle bir öğrenci olarak evdeki sorumluluklarını yerine getirmek, okuldaki görevlerini düzgünce yapmak ve topluma karşı sorumluluklarını bilmek ve uygulamak önemlidir. Birey olarak da kendimize, ailemize ve topluma karşı sorumluluklarımızı farkında olmalı ve yerine getirmeliyiz.

Evdeki sorumluluklarımız arasında, anne ve babamızın sözünü dinlemek, odamızı temiz tutmak, kıyafetlerimizi düzenli tutmak, işleri prensipli bir şekilde halletmek, ailemize yardım etmek ve evle ilgili kararlara katılmak gibi görevler bulunmaktadır. Bu sorumlulukları yerine getirmek ev içinde huzur ve düzen sağlar.

Okulda ise derslere zamanında girmek, okul kılık kıyafet yönetmeliğine uymak, sınıf arkadaşlarına saygı göstermek gibi sorumluluklarımız bulunmaktadır. Bu sorumluluklar okulda disiplinli bir şekilde eğitim görmemizi sağlar.

Topluma karşı sorumluluklarımız ise birbirimizi sevmek, karşılıklı haklara saygı göstermek, iyilikte yardımlaşmak ve muhtaçlara yardım elini uzatmak gibi değerlere dayanır. Topluma karşı sorumluluklarımızı yerine getirerek daha güçlü ve dayanışma içinde bir toplum oluşturabiliriz.

Sonuç olarak, evde, okulda ve toplumda sorumluluklarımızı yerine getirerek daha bilinçli, daha düzenli ve daha saygılı bireyler olabiliriz. Kendimize ve çevremize karşı farkındalık ve sorumlulukla hareket etmek, toplumsal yaşamda daha sağlıklı ilişkiler kurmamıza ve daha pozitif bir etki yaratmamıza olanak tanır.

Geri