AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bir ogrenci olarak haklarimiz nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bir öğrenci olarak haklarımız nelerdir?​

1. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının kişilere tanıdığı haklar çerçevesinde her öğrenci temel insan hakları yanı sıra, nitelikli yaşama, bilgiye ulaşma, kendini yetiştirme ve öğrenme hakkına sahiptir.

Öğrenci sorumlulukları nelerdir?​

Öğrenci sorumlulukları nelerdir?
Öğrencinin sorumlulukları nelerdir Sınıfça belirlenen kurallara uyma. Okul kurallarına uyma. Okul yönetimine (fikir, eleştiri, öneri ve çalışmalarımla) katkıda bulunma. Arkadaşlarına, öğretmenlerine ve tüm okul çalışanlarına saygılı davranma.

Öğrenci kuralları nelerdir?​

Öğrenci kuralları nelerdir?
Bu yüzden sınıf içindeki kurallara uymalısınız.
- Sınıfa zamanında girmek.
- Öğretmen veya sınıftan bir arkadaş konuşurken sözü kesilmez.
- Teneffüs zili çaldığında hemen dışarı koşulmaz.
- Teneffüslerde sınıf havalandırılmalıdır.
- Arkadaşlarla kavga edilmez ve herkese nazik davranılır.
- Sınıf içinde koşulmaz.

Öğrenci olarak hak ve sorumluluklarımız nelerdir?​

Öğrenci, veli ve çalışanlar arasında her ne sebeple olursa olsun ayrım yapmamak. Eğitim ve öğretim sürecini okul dışına da taşımak sınırlamamak. Öğrencilerin, velilerin ve okul çalışanlarının kendilerini ve fikirlerini ifade edebilecekleri fırsatlar yaratmak. Okulun güvenilir ve temiz olmasını sağlamak.

Lise öğrenci Hakları Nelerdir?​

Lise öğrenci Hakları Nelerdir?
Lise Öğrencilerinin hazırladığı 41 Maddelik Öğrenci Hakları Bildirgesi şöyle:
- Her öğrenci, edepli bir şahisyet olarak yetiştirilme hakkına sahiptir.
- Her öğrenci eğitim yoluyla, kardeşlik bağlarının geliştirilmesi hakkına sahiptir.
- Her öğrenci, güven hissine dayanan bir zeminde eğitim görme hakkına sahiptir.

Öğrencilerin Hak ve sorumlulukları Nelerdir?​

Öğrencilerin Hak ve sorumlulukları Nelerdir?
Hak: Öğrenciler, inanç, din, dil, ırk, engel, cinsiyet ve cinsel yönelimler gibi herhangi bir farklılıktan dolayı ayrımcılığa uğratılamaz. Üniversite akademik ve idari personelinden ve diğer öğrencilerden saygı ve eşit muamele görür. Hiçbir öğrenci onur kırıcı tutum ve davranışlara maruz bırakılamaz.

Öğrencilerin Hak ve Sorumlulukları Nelerdir?​

Öğrencilerin hak ve sorumlulukları, eğitim kurumlarında düzeni ve disiplini sağlamak, başkalarının haklarına saygı göstermek ve toplumsal değerlere önem vermek gibi unsurları içermektedir. Aşağıda öğrencilerin hak ve sorumluluklarına ilişkin bazı temel noktaları açıklamaya çalışacağım:

**Öğrenci Hakları:**
- **Temel İnsan Hakları:** Öğrenciler, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda belirtilen temel haklara sahiptirler.
- **Eşitlik ve Adalet:** Öğrenciler ayrımcılığa uğramadan, eşit şekilde eğitim almaya hakkı sahiptirler.
- **Nitelikli Yaşam Hakkı:** Öğrenciler, nitelikli bir yaşam sürebilmek için gerekli eğitim ve imkanlara erişim hakkına sahiptirler.
- **Bilgiye Ulaşma Hakkı:** Öğrenciler, eğitim sürecinde gerekli bilgiye ulaşma hakkına sahiptirler.
- **Özgür Düşünce ve İfade:** Öğrenciler fikirlerini özgürce ifade etme hakkına sahiptirler.
- **Öğrenme Hakkı:** Her öğrenci, kendini geliştirme ve öğrenme hakkına sahiptir.

**Öğrenci Sorumlulukları:**
- **Sınıf Kurallarına Uyma:** Öğrenciler, sınıf ve okul kurallarına uymakla yükümlüdürler.
- **Okula Katkı Sağlama:** Öğrenciler, okul yönetimine fikir, eleştiri ve önerileriyle katkı sağlamalıdırlar.
- **Saygılı Davranma:** Arkadaşlara, öğretmenlere ve diğer okul çalışanlarına karşı saygılı olmak öğrencilerin sorumluluğundandır.
- **Düzen ve Disiplin:** Öğrenciler, okul içi düzeni sağlamak ve disiplin kurallarına uymakla yükümlüdürler.

Öğrencilerin hak ve sorumlulukları, eğitimde sağlıklı bir ortamın oluşturulması ve her bireyin kendini geliştirebilmesi için önem arz etmektedir. Bu hak ve sorumluluklar doğrultusunda eğitim anlayışının ve toplumsal ilişkilerin daha sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Geri