Bir mukabil anlami nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Bir mukabil anlamı nedir?​

Bir mukabil ne demek anlamı? Bilmukabele; Karşılık olarak. (Davranış töresinde) ben de, size de, sizlere de. Birinin söylediği söze karşılık söylenen “ben de, size de, sizlere de” anlamında kullanılan bir söz. Örnek: “Hürmetler ederim. – Bilmukabele.
Ücretli çalışmak ne demek?
Ücretli çalışmak ne demek? Maaş, ofis ve yönetim işlerinde çalışanlara verilir. Ücret ise üretim süreçlerinde görev alan yarı kalifiye elemanlara ödenir. Maaşlı çalışanlar mesai ücreti almazken ücretli çalışanlar mesai yaptıkları her ekstra saat için para alırlar.

Ücret Skalasi nedir?​

Ucret Skalasi ne demek? Ücret skalası, çalışan kişilerin alacağı ücretlerin yazıldığı bir çizelge türüdür.
Mukabil ne demek cümle içinde?
bir şeye karşılık olarak yapılan, bir şeyin karşılığı olan anlamına gelen kelimedir. örnek; beş türk lirası mukabilinde bir dolar alamadığımız günlerden geçiyor olmamız ne acıdır.

Ücretli ne anlama geliyor?​

Bu saydığım bayram günleri bizim gibi ücretlilerin aylığını artırır. Ücret karşılığı yapılan. Paid.
Yıllık ücretli izin kavramı nedir?
İşçinin bir yıllık çalışmasına karşılık olarak kanunda belirtilen süreler kadar ücreti de ödenmek suretiyle verilen izine ücretli izin denir. Yıllık ücretli izin bölünemez, devredilemez ve vazgeçilemezdir. Anayasal bir hak olan ücretli iznin süresi, işçinin kıdemine bağlı olarak değişmektedir.

2021 yılı net skala ücreti nedir?​

1 Ocak 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücret, brüt 3.577 Lira 50 Kuruş, net 2.825 Lira 90 Kuruş olarak belirlendi.
Mütabik ne demek?
Mutabık Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir? 1.Birbirine uyan, birbiri ile uyum sağlayan, aralarında anlaşmazlık olmayan kişi, kurum ve gruplar. 2.Uygun, uyumlu. Mutabık olmak: Arasında anlaşmazlık olmaması durumu.

Bunu takiben ne anlama gelir?​

1. İzleyerek, tâkip ederek: Yol keçesini tâkîben yürüdüler (Hüseyin R. Gürpınar). 2. –nin ardından, hemen sonra: “Mezûniyetini tâkîben yurt dışına gitti.”
Hukukta mukabil ne demek?
Mukabil dava. Kazandıran; veren; miras bırakan, ölümüyle, hakkında miras hukuku hükümlerinin uygulandığı kişi; miras bırakan.

Bir mukabil nasıl yazılır?​

Bilmukabele TDK’ye Göre Doğru Yazılışı Bu kelimenin TDK’ye göre doğru şekilde kullanımı ise Bilmukabele şeklinde olması gerekmektedir.
Mütekabil dava ne demek?
Açılmış bulunan bir davada, davalının, aynı mahkemede (ve aynı dava dosyasında) davacıya karşı dava açmasına “mütekabil dava (2)” veya “karşı dava (3)” denir.

Geri